A legegyszerűbb carbonara spagetti titka 

Étkezés
Carbonara spagetti hagyományosan
Ha eddig azt hitted, hogy jó carbonara spagettit csak étteremben ehetsz, tévedtél. Otthon is egyszerűen elkészíthető ez a méltán népszerű olasz finomság. Rögtön 2 tippet is mutatunk. 

Ha szereted az olasz tésztaételeket, bizonyára kóstoltad már a carbonara spagettit, ami a paradicsomos tészták és természetesen a pizza mellett az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel. Jó hír, hogy nem szükséges olasz étterembe menned érte, ha szereted, te magad is egyszerűen elkészítheted.  

A hagyományos olasz recept titka a bacon, a tojás és a parmezán. Ha ezeket beszerezted, indulhat is a főzés. A lenti receptben részletesen leírjuk, hogyan.  

Ennél is egyszerűbb megoldásban gondolkozol? Van egy tippünk! A MAGGI Carbonara spagetti alap már XXL kiszerelésben is kapható, így percek alatt kész a carbonara spagetti, ami ráadásul elronthatatlan.   

Kiegyensúlyozott táplálkozás jegyében növelheted az étkezésed rosttartalmát, ha teljes értékű gabonából készült spagetti tésztát választasz és tálalsz az elkészített étel mellé friss salátát.   

A MAGGI alapokat szárításos eljárással készítjük, melynek során az összetevők nedvességtartalmának nagy részét elvonjuk, ezzel megakadályozva a romlási folyamatokat, így tartósítószer hozzáadására már nincs szükség. 

Hagyományos carbonara spagetti

Hagyományos carbonara spagetti

2

Hozzávalók

  • 200 g spagetti 
  • 3 tojás 
  • 70 g kockákra vágott bacon 
  • 7-8 dkg reszelt parmezán 
  • só, bors ízlés szerint 
  • olaj 

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben főzd al dente-re. 
  2. Míg a tészta fő, a felkockázott bacont (húsos szalonnát) egy nagy serpenyőben pirítsd le.  
  3. Egy tálban keverd össze a tojásokat és a parmezánt, sózd, borsozd. A parmezánból annyit tegyél félre, amit majd a tészta tetejére szórsz. 
  4. Mikor a tészta megfőtt, szűrd le, de a főzővizet ne öntsd ki! 
  5. A leszűrt tésztát tedd a serpenyőbe, amiben a pirított bacon van, merj rá kb. 4 ek főzővizet, majd öntsd rá a tojásos keveréket, és folyamatosan kevergesd! Mivel a tészta és a főzővíz még forró, a tojás a kevergetés közben 1-2 perc alatt selymes krémmé alakul át.  
  6. Azonnal tálald, szórj rá parmezánt, és őrölj a tetejére még egy kevés borsot.