Étkezés
Ahogy a szénégetők is csinálták.
2
Hozzávalók
- 200 g spagetti
- 3 tojás
- 70 g kockákra vágott bacon
- 7-8 dkg reszelt parmezán
- só, bors ízlés szerint
- olaj
Elkészítés
- A tésztát lobogó sós vízben főzd al dente-re.
- Míg a tészta fő, a felkockázott bacont (húsos szalonnát) egy nagy serpenyőben pirítsd le.
- Egy tálban keverd össze a tojásokat és a parmezánt, sózd, borsozd. A parmezánból annyit tegyél félre, amit majd a tészta tetejére szórsz.
- Mikor a tészta megfőtt, szűrd le, de a főzővizet ne öntsd ki!
- A leszűrt tésztát tedd a serpenyőbe, amiben a pirított bacon van, merj rá kb. 4 ek főzővizet, majd öntsd rá a tojásos keveréket, és folyamatosan kevergesd! Mivel a tészta és a főzővíz még forró, a tojás a kevergetés közben 1-2 perc alatt selymes krémmé alakul át.
- Azonnal tálald, szórj rá parmezánt, és őrölj a tetejére még egy kevés borsot.