Hagyományos carbonara spagetti

Étkezés
Carbonara spagetti recept
Ahogy a szénégetők is csinálták.
2

Hozzávalók

  • 200 g spagetti 
  • 3 tojás 
  • 70 g kockákra vágott bacon 
  • 7-8 dkg reszelt parmezán 
  • só, bors ízlés szerint 
  • olaj 

Elkészítés

  1. A tésztát lobogó sós vízben főzd al dente-re. 
  2. Míg a tészta fő, a felkockázott bacont (húsos szalonnát) egy nagy serpenyőben pirítsd le.  
  3. Egy tálban keverd össze a tojásokat és a parmezánt, sózd, borsozd. A parmezánból annyit tegyél félre, amit majd a tészta tetejére szórsz. 
  4. Mikor a tészta megfőtt, szűrd le, de a főzővizet ne öntsd ki! 
  5. A leszűrt tésztát tedd a serpenyőbe, amiben a pirított bacon van, merj rá kb. 4 ek főzővizet, majd öntsd rá a tojásos keveréket, és folyamatosan kevergesd! Mivel a tészta és a főzővíz még forró, a tojás a kevergetés közben 1-2 perc alatt selymes krémmé alakul át.  
  6. Azonnal tálald, szórj rá parmezánt, és őrölj a tetejére még egy kevés borsot.