Vitamindús levesek főzés nélkül

Étkezés
Vitamindús levesek főzés nélkül
Ezek a levesek kihagyhatatlanok a nyári menüből. Nem csak azért, mert remek hűsítők és magas a vitamintartalmuk, hanem azért is, mert anélkül elkészülnek, hogy bekapcsolnád a tűzhelyet.

A zöldségek és gyümölcsök vitamintartalmát úgy tudod a legjobban megőrizni, ha minél kevesebb feldolgozással és hőkezeléssel fogyasztod őket. Ezért is illeszthetők bekönnyedén a nyers zöldséglevesek a kiegyensúlyozott étrendbe. Arról nem is beszélve, hogy a nagy melegben kifejezetten jólesik egy tál hideg leves. Ha pedig főzni sem kell, a konyhában sem lesz olyan meleg. Akár nagyobb mennyiséget is készíthetsz belőlük, hűtőben 1-2 napig elállnak, így még másnapra is marad. Vendégváráshoz is ideális, mert előre elkészítheted, így nem kell utolsó pillanatban azon izgulni, elkészülsz-e időben a menüvel.

Kapros-joghurtos uborkaleves

Vitamindús levesek főzés nélkül
Alacsony kalóriatartalma és magas vitamin- és ásványianyagtartalma miatt fogyaszd bátran ezt a levest, ha a kiegyensúlyozott táplálkozás híve vagy.
2

Hozzávalók

  • 1 kígyóuborka
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 dl víz
  • 1 csomag kapor
  • pár csepp citromlé

Elkészítés

  1. A hozzávalókat tedd turmixgépbe, és alaposan keverd össze.
  2. Tálaláskor díszítsd kevés kaporral, és pár csepp citrommal.

Hideg gazpacho

hideg gazpacho
Ez a spanyol leves megunhatatlan, és tele van vitaminnal.
4

Hozzávalók

  • 2 db 200g-os hámozott paradicsom konzerv
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szelet kenyér olívaolajon megpirítva
  • ½ csokor bazsalikom
  • 1 db piros, vagy sárga kaliforniai paprika
  • só, bors ízlés szerint
  • tabasco szósz vagy chili – annak, aki csípősen szereti
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1-2 tk cukor

Elkészítés

Csak dobd be a hozzávalókat a turmixgépbe, és kész is! Hűtve az igazi.