Húsvéti menü medvehagymával

Étkezés
Húsvéti menü medvehagymával
Milyen szerencse, hogy idén a medvehagyma szezon egybe esik a húsvéti időszakkal. Így aztán kár lenne kihagyni az ünnepi menüből ezt a méltán népszerű alapanyagot. Ezekkel a receptekkel pedig igazán könnyű dolgod lesz.

A medvehagyma nem véletlenül nagyon népszerű alapanyag a magyar konyhában. Jellegzetes, fokhagymára emlékeztető íze igazi pluszt visz a legegyszerűbb receptekbe is. Miért ne élnél a lehetőséggel, és színesítenéd a húsvéti menüt is medvehagymával? 

Gondolj csak bele, milyen finom lesz a vendégváró pogácsa, ha medvehagymát sütsz bele? És a medvehagymás tojáskrém vagy tojássaláta mekkora siker lesz a vendégek körében? 
Ha pedig a sonkás recepteket emelnéd új dimenzióba úgy, hogy közben nem kell órákig a konyhában sürgölődnöd, mindenképp görgess lejjebb rakott receptünkért, ami egyébként húsvét utáni maradékmentésre is tökéletesen alkalmas.

Tudtad, hogy a medvehagyma amellett, hogy finom, számos pozitív élettani hatással bír? Többek között segíthet a vérnyomás csökkentésében, jó hatással van a koleszterinszintre, segíti az emésztést. Bővelkedik C-vitaminban, magnéziumban és cinkben. 

Medvehagymás tojáskrém

Étkezés
Medvehagymás tojáskrém
Ez a tojáskrém egyenesen fantasztikus! Ha szereted a medvehagymát, mindenképp próbáld ki ebben a lágy, selymes tojáskrémben!

Szereted a medvehagymát? Akkor ezek a medvehagymás receptek és tippek is érdekelhetnek.

Tippek medvehagyma felhasználásához

Étkezés
Újra itt a medvehagyma szezon, használd ki! Ilyenkor érdemes betárazni belőle, hogy egész évben legyen kéznél. Kattints kedvenc receptjeinkért, amik medvehagymával még felejthetetlenebbek lesznek.
Medvehagyma