Milyen szerencse, hogy idén a medvehagyma szezon egybe esik a húsvéti időszakkal. Így aztán kár lenne kihagyni az ünnepi menüből ezt a méltán népszerű alapanyagot. Ezekkel a receptekkel pedig igazán könnyű dolgod lesz.
A medvehagyma nem véletlenül nagyon népszerű alapanyag a magyar konyhában. Jellegzetes, fokhagymára emlékeztető íze igazi pluszt visz a legegyszerűbb receptekbe is. Miért ne élnél a lehetőséggel, és színesítenéd a húsvéti menüt is medvehagymával?
Gondolj csak bele, milyen finom lesz a vendégváró pogácsa, ha medvehagymát sütsz bele? És a medvehagymás tojáskrém vagy tojássaláta mekkora siker lesz a vendégek körében?
Ha pedig a sonkás recepteket emelnéd új dimenzióba úgy, hogy közben nem kell órákig a konyhában sürgölődnöd, mindenképp görgess lejjebb rakott receptünkért, ami egyébként húsvét utáni maradékmentésre is tökéletesen alkalmas.
Tudtad, hogy a medvehagyma amellett, hogy finom, számos pozitív élettani hatással bír? Többek között segíthet a vérnyomás csökkentésében, jó hatással van a koleszterinszintre, segíti az emésztést. Bővelkedik C-vitaminban, magnéziumban és cinkben.
Ez a tojáskrém egyenesen fantasztikus! Ha szereted a medvehagymát, mindenképp próbáld ki ebben a lágy, selymes tojáskrémben!
4
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 2 dkg vaj
- 1 kk mustár
- 2 ek tejföl
- só, bors ízlés szerint
- 2-3 db medvehagyma levél apróra vágva
- víz a főzéshez
Elkészítés
- A tojásokat forró vízben 8 perc alatt főzd keményre, pucold meg, villával törd rusztikusra.
- A medvehagymát alaposan mosd meg, hagyd megszáradni, majd vágd apróra
- Keverd az összetört tojáshoz a többi hozzávalót, hagyd kihűlni.
- Teljes kiőrlésű pirítóssal és friss zöldségekkel tálald.
Mentsd meg a húsvéti maradékokat!
4
Hozzávalók
- 35 g Maggi Rakott tészta alap
- 200 ml tejszín
- 300 ml víz
- 20 dkg sonka
- 2 ek olaj
- 1 ek paradicsompüré
- 320 g durumtészta
- 7 dkg sajt
- 1 csomag medvehagyma
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Keverd el a Maggi Rakott Tészta alapot 200 ml tejszínben és 300 ml vízbe. Időnként megkeverve főzd kb. 1 percig.
- Add hozzá a paradicsompürét, az apróra vágott medvehagymát, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
- A nyers tésztát öntsd a tepsibe, szórd rá a csíkokra vagy kockákra vágott sonkát, és öntsd rá az elkészített Maggi Rakott Tészta alapot. Az egészet szórd meg sajttal.
- 200°C-ra előmelegített sütőben süsd 25 percig.
A MAGGI maradékmentő alapok segítségével a kamrádban, hűtődben megmaradt hozzávalókból is változatos, ínycsiklandó ételeket készíthetsz. A rakott tészta alap harmonikus ízvilágát a szárított zöldségek és fűszernövények biztosítják. A recepten pedig változtass bátran aszerint, milyen maradék alapanyagokat találsz a konyhában.