Húsvéti menü medvehagymával

Étkezés
Húsvéti menü medvehagymával
Milyen szerencse, hogy idén a medvehagyma szezon egybe esik a húsvéti időszakkal. Így aztán kár lenne kihagyni az ünnepi menüből ezt a méltán népszerű alapanyagot. Ezekkel a receptekkel pedig igazán könnyű dolgod lesz.

A medvehagyma nem véletlenül nagyon népszerű alapanyag a magyar konyhában. Jellegzetes, fokhagymára emlékeztető íze igazi pluszt visz a legegyszerűbb receptekbe is. Miért ne élnél a lehetőséggel, és színesítenéd a húsvéti menüt is medvehagymával?

Gondolj csak bele, milyen finom lesz a vendégváró pogácsa, ha medvehagymát sütsz bele? És a medvehagymás tojáskrém vagy tojássaláta mekkora siker lesz a vendégek körében?

Ha pedig a sonkás recepteket emelnéd új dimenzióba úgy, hogy közben nem kell órákig a konyhában sürgölődnöd, mindenképp görgess lejjebb rakott receptünkért, ami egyébként húsvét utáni maradékmentésre is tökéletesen alkalmas.

Tudtad, hogy a medvehagyma amellett, hogy finom, számos pozitív élettani hatással bír? Többek között segíthet a vérnyomás csökkentésében, jó hatással van a koleszterinszintre, segíti az emésztést. Bővelkedik C-vitaminban, magnéziumban és cinkben.

Medvehagymás tojáskrém

Medvehagymás tojáskrém
Ez a tojáskrém egyenesen fantasztikus! Ha szereted a medvehagymát, mindenképp próbáld ki ebben a lágy, selymes tojáskrémben!
4

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 kk mustár
  • 2 ek tejföl
  • só, bors ízlés szerint
  • 2-3 db medvehagyma levél apróra vágva
  • víz a főzéshez

Elkészítés

  1. A tojásokat forró vízben 8 perc alatt főzd keményre, pucold meg, villával törd rusztikusra.
  2. A medvehagymát alaposan mosd meg, hagyd megszáradni, majd vágd apróra
  3. Keverd az összetört tojáshoz a többi hozzávalót, hagyd kihűlni. 
  4. Teljes kiőrlésű pirítóssal és friss zöldségekkel tálald.

Maradékmentő medvehagymás-sonkás rakott tészta

Medvehagymás-sonkás rakott tészta
Mentsd meg a húsvéti maradékokat!
4

Hozzávalók

  • 35 g Maggi Rakott tészta alap
  • 200 ml tejszín
  • 300 ml víz 
  • 20 dkg sonka
  • 2 ek olaj
  • 1 ek paradicsompüré
  • 320 g durumtészta
  • 7 dkg sajt
  • 1 csomag medvehagyma
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Keverd el a Maggi Rakott Tészta alapot 200 ml tejszínben és 300 ml vízbe. Időnként megkeverve főzd kb. 1 percig.
  2. Add hozzá a paradicsompürét, az apróra vágott medvehagymát, majd sózd, borsozd ízlés szerint. 
  3. A nyers tésztát öntsd a tepsibe, szórd rá a csíkokra vagy kockákra vágott sonkát, és öntsd rá az elkészített Maggi Rakott Tészta alapot. Az egészet szórd meg sajttal.
  4. 200°C-ra előmelegített sütőben süsd 25 percig.

A MAGGI maradékmentő alapok segítségével a kamrádban, hűtődben megmaradt hozzávalókból is változatos, ínycsiklandó ételeket készíthetsz. A rakott tészta alap harmonikus ízvilágát a szárított zöldségek és fűszernövények biztosítják. A recepten pedig változtass bátran aszerint, milyen maradék alapanyagokat találsz a konyhában.