Húsvéti készülődés gyerekekkel

Gyerek
Húsvéti készülődés gyerekekkel
Legyen szórakoztató, kreatív és látványos az ünnepi készülődés! Ezekkel a DIY ötletekkel biztosan élvezitek majd!

Az ünnepekben az a legjobb, hogy óriási lelkesedéssel lehet őket várni. Húsvétkor jön a nyuszi, jönnek a locsolkodók (vagy éppen ti mentek locsolkodni), meg egyébként is beköszöntött a tavasz, szóval a lakásba is jöhet a tavaszi stílusváltás. Kell ennél több ok egy klassz kreatív családi programhoz, ahol a gyerekekkel együtt készíthettek szebbnél szebb tavaszi lakásdekorációt vagy festhettek közösen tojást? 

Olyan egyszerűen, alap hozzávalókból elkészíthető húsvéti dekorációs és kreatív ötleteket gyűjtöttünk össze, amit kisebb és nagyobb gyerekekkel egyaránt elkészíthettek, és te is legalább annyira élvezni fogod, mint ők.

Húsvéti dekorációk tojásból

Ezeket a DIY húsvéti díszeket akkor is készítsétek el, ha nem vártok locsolókat, vendégeket!
Elképesztően ötletesek, egyszerűen megvalósíthatók, és fantasztikus hangulatot varázsolnak a lakásba.

tojások és virágok

Tojások és virágok

Az alaposan megmosott tojásokat száradás után dekoráld filctollal, tedd kis színes kerámia vagy papírpohárkákba, és tegyél melléjük apró virágokat. Ha a tojások nagyon besüllyednének a poharakba, tegyél alájuk apró kavicsokat.

glamour tojások

Glamúros tojások

Nem, ezek nem a híres Fabergé tojások. De ebből is látszik, milyen ötletesen lehet a tojásokat díszíteni, ha szabadjára engeded a fantáziád. A színesre festett tojásokra ragasszatok strasszokat, szórjatok rá csillámot, vagy bármit, ami tetszik!

ajtó és ablakdízsek tojásból

Ajtó- és asztaldíszek tojásból

A kép magáért beszél: kreatív boltban kapható koszorú alapra ragasszatok színes kis tojásokat, díszítsétek virágokkal, szalagokkal. A kis tojások természetesen nem igaziak, kreatív boltban kapsz direkt erre a célra használható dekor tojásokat.

Ha nem szeretnél bíbelődni a koszorúval, egy nagyobb tálba vagy tálcára is halmozhatod őket, így gyönyörű asztaldísz lesz.

A BOCI, KITKAT, SMARTIES és After Eight húsvéti szezonális csokoládéi nem csak eszméletlenül finomak, hanem nagyon dekoratívak is. Így akár a húsvétváró dekorációban is használhatjátok őket tálkákban kitéve. De ha az ünnep előtt nem szeretnétek lelőni a poént, a bokor alá akkor is mindenképp kerüljön belőlük, és a vendégeket se hagyjátok ki a különleges húsvéti csokitojások és csokinyulak forgatagából!

Süssetek húsvéti sütit a gyerekekkel!

süssetek a gyerekkel

Ki mondta, hogy a mézeskalács csak karácsonyi műfaj? Nézd, milyen cuki nyuszikat és tojásokat süthettek a gyerekekkel? Kár lenne kihagyni!
Jól jönne egy tuti mézeskalács recept? Kattints korábbi cikkünkre!

Megnéznél még több tojásdekoráció tippet?

Így fess tojást gyerekekkel

Gyerek
A tojásfestés a húsvét elengedhetetlen része. Akkor is érdemes tojást festeni, ha nem nagyon locsolkodtok, mert a gyerekek imádják, és a festett tojás gyönyörűen mutat az ünnepi asztalon.
Így fess tojást gyerekekkel

Húsvéti lakásdekorációhoz keresel inspirációt?

Készülj egyedi díszekkel húsvétra

Életmód
Húsvét közeledtével szebbnél szebb kiegészítők sorakoznak a boltok polcain, melyeknek nehéz ellenállni. Mi lenne, ha idén megpróbálnád saját kezűleg elkészíteni lakásod új kiegészítőit?
Húsvéti díszek