Így fess tojást gyerekekkel

Gyerek
Így fess tojást gyerekekkel
A tojásfestés a húsvét elengedhetetlen része. Akkor is érdemes tojást festeni, ha nem nagyon locsolkodtok, mert a gyerekek imádják, és a festett tojás gyönyörűen mutat az ünnepi asztalon.

Döntsétek el előre, hogy idén milyen stílusú tojásokat festenétek, ennek megfelelően 1-2 dekor anyag beszerzése után már indulhat is a móka!  

A locsolók, a család és a vendégek is nagyon fogják értékelni, ha a sok szép hímes tojás mellett csokitojással, és más ünnepi finomsággal is kedveskedsz nekik. Válassz idén is a Nestlé finomabbnál finomabb húsvéti termékeiből, például a Smarties vagy KitKat csokifigurákat. És ne feledd! A mértékletesség az ünnepekkor is fontos!

Összegyűjtöttünk egy pár szuper ötletet

Ha a hagyományos, natúr iskolát követnéd, fessetek tojást hagymahéjjal!

tojásfestés gyerekkel 1

Annál barnább lesz a tojás, minél több hagymahéjat teszel a főzővízbe. A festés roppant egyszerű: egy lábas aljába tegyél hagymahéjat, helyezd rá a tojásokat, tölts rá annyi vizet, hogy ellepje a tojásokat, és lassú tűzön főzd egy órán át, majd hagyd a tojásokat a vízben kihűlni.  

Ha mintát szeretnétek a tojásokra, gyűjtsetek szép virágokat, leveleket, áztassátok őket vízbe (így jobban tapadnak), majd tapasszátok a tojásra, és rögzítsétek úgy, hogy harisnyát húztok rá. 

Hagyományos tojásfestékkel gyerekjáték a festés!

tojásfestés gyerekkel 2

Érdemes többféle színnel, vagy akár a színek keverésével is kísérletezni.  

Dobjátok fel az egyszínű tojásokat, ragasszatok rájuk matricákat, vagy kössetek rájuk szép szalagot, máris egészen különleges lakásdíszek lesznek.

Akrilfestékkel nagyon kreatívan díszíthetitek a tojásokat.

tojásfestés gyerekkel 3

A változatos színkombinációknak,  mintáknak, csak a képzeletetek szabhat határt. Ez már egy kicsit pepecsebb munka, de nagyon megéri! 

Akkor tényleg van aranytojást tojó tyúk?

tojásfestés gyerekkel 4tojásfestés gyerekkel 5

Fémes színű sprayfestékkel csodaszép arany, ezüst vagy bronz színű tojásokat készíthettek. Ezt a műveletet azonban érdemes a szabadban végezni, nehogy összefújkáljátok vele a bútorokat. 

Bár ez nem tojásfestés, nagyon klassz tojás dekoráció.  
Csomagold a tojásokat szép textil darabba vagy színes selyempapírba, és kösd át a tetejét egy szép szalaggal.

Ha szeretitek a kreatív programokat, készítsetek pár gyönyörű, tavaszi dekorációt is a lakásba, amihez kapcsolódó cikkünkből leshettek el izgalmas ötleteket.

Színpompás lakásdekorációk tavaszra

Életmód
Bár tavasz elején még érhetnek dermesztő meglepetések, már te is tavaszi hangulatban vagy, ugye? Készítsd el ezeket az egyszerű, mégis mutatós lakás dekorációkat akár a gyerekekkel együtt, és várjátok így a tavaszt!
Színpompás lakásdekorációk tavaszra