Színpompás lakásdekorációk tavaszra

Életmód
Színpompás lakásdekorációk tavaszra
Bár tavasz elején még érhetnek dermesztő meglepetések, már te is tavaszi hangulatban vagy, ugye? Készítsd el ezeket az egyszerű, mégis mutatós lakás dekorációkat akár a gyerekekkel együtt, és várjátok így a tavaszt!

Kreatív elfoglaltság a gyerekekkel a hűvös estékre? Beltéri családi program, ami feltölt és szórakoztat? Készítsétek el ezeket a lakásdekorációkat, így amellett, hogy egy szuper DIY programba kezdtek a gyerekekkel, még a lakás is szebb lesz tőle. 

Virágdíszek papírból 

Márciusban – főleg a hónap elején – a tavaszi virágok még épphogy csak éledeznek, ti viszont már ilyenkor virágba boríthatjátok a lakást ezekkel a csodás, saját készítésű papír virágdíszekkel. 
Attól függően, hogy mennyire jó a kézügyességetek, illetve a gyerekek mekkorák, választhattok a legegyszerűbb, és a jóval bonyolultabb dekorációk közül.   

Az izgalmas programok közben csak úgy repül az idő, ugye? Ne felejts el ilyenkor is tartani egy kis szünetet, és kóstoljátok meg az új, prémium narancsos KITKAT-et!  A ropogós ostyát most narancsos tejcsokoládéval mártottuk, így lesz igazi ínyencség a szünetre. 

Kezdjük az alapoknál! 

A legegyszerűbb megoldás, ha színes papírból vágtok ki virágokat, vagy megmaradt kartondobozokból, amit aztán befestetek. 

  • Ezeket, ha ráragasztjátok egy papírlapra, készülhet belőle dekoratív falidísz. 
  • Ha a lapra ráírjátok a gyerekek nevét, akár a szobájuk ajtajára is felakaszthatjátok. 
  • Fűzzetek a virágokba cérnát, és akasszátok fel az ablakokra, csillárokra! 
  • Ha kartonpapírból vágjátok ki a virágokat, és hurkapálcára ragasztjátok, amit aztán lefestetek, akár vázába is állíthatjátok őket. 

színes papírvirágok

DIY virágdísz középhaladóknak szalvétából 

Egyáltalán nem bonyolult ez a háromdimenziós virágdísz sem, úgyhogy, ha vállalkozó szelleműek vagytok, próbáljátok ki nyugodtan! Ha van otthon egy szép színes szalvéta, már most tesztelhetitek!

lila papírvirágok

Az elkészítéshez használd a képes útmutatót! 

  1. A szalvétát hajtsd négyrét, középen pedig tűzd össze tűzőgéppel vagy varrd össze cérnával! 
  2. Vágd körbe a szalvétát, hogy nagyjából kör alakú legyen, majd két ujjaddal középen összecsípve, a másik kezeddel húzd fel középre a szalvéta vékony rétegeit! 

 
lila papírvirágok készítés

Virágdísz saját kezűleg selyempapírból 

Ez a DIY dekoráció nagyon hasonlít az előzőhöz, de itt most selyempapírt használunk. 
Sokféle virágot készíthettek így, attól függően, hogy a papírt milyen formájúra vágjátok. 
Az alap - ahogy a képes útmutató is mutatja - a harmonikára hajtogatott selyempapír, amit középen egy zsinórral összekötsz, vagy egy tűzőgéppel tűzöl össze. 
Ezután már csak a szirmok formájának kialakítása van hátra, amit a harmonika végeinek formára vágásával érsz el, majd nyisd ki legyező formára a papírt, és jöhet is a szirmok felhajtása! 

rózsaszín virágok készítés

A papír végét vághatod hegyesre, ívesre nagy cikkcakkosra, a papírok színét pedig akár egy virágon belül is variálhatod, így különböző formákat és színátmeneteket alakíthatsz ki.

Hogy dekorálj ezekkel a mesés virágdíszekkel?

A kivágott papírvirágokhoz hasonlóan a háromdimenziós virágdíszekkel is változatosan tudjátok díszíteni a lakást. 

  • Vágj ki hozzájuk egy kartonpapír alapot – akár kiürült gabonapelyhes dobozból – és ragaszd rá a virágokat! Így készíthetsz belőle ajtódíszt, vagy akár egy gyönyörű falra rögzített dekorációt is! 
  • Gyerekzsúrt szervezel vagy vendégeket vársz? Akassz a lámpákra, köss a székek támlájára papír virágdíszeket!  

Még több tavaszi lakásdekorációs tippet olvasnál? Kattints korábbi cikkünkre!