Varázsolj tavaszi hangulatot otthonodba!

Életmód
Tavaszi hangulat a lakásban
Bár még nyakunkon a tél, már most törheted a fejed azon, hogyan dekoráld a lakást, mihelyt megjelennek a tavasz első virágai.

Színes kiegészítők

Cseréld le a színtelen, szürke textileket színes huzatokra, takarókra, párnákra. Ha megvan az új színvilág, pillanatok alatt festhetsz egyszerű üvegvázákat az új textilekkel passzoló színben. Második lépésként készítsd fel a szezonra a teraszod. Dobd ki a felesleges kacatokat, mosd le egy kis szappanos vízzel a bútorokat és ültesd be a balkonládákat muskátlival vagy bármilyen balkonnövénnyel. Már csak a pár hetet kell várnod, hogy hétvégénként a teraszodon fogyaszd el kedvenc habos kávédat.

Borulj virágba

A színek mellett nagyon fontos, hogy figyeljünk a lakásban lévő illatokra is. A nehéz, téli fahéj-narancs-szerecsendió illathármast váltsák fel a friss, üde virágillatot tartalmazó légfrissítők, illatgolyók. Persze ha telerakjuk a lakást friss virággal, akkor külön illatosítóról már nem is kell gondoskodnunk. Az egyik legnagyszerűbb szürkeségűző ellenszer a virághagyma-hajtatás. A jácint dús, színpompás virágzata látványnak is szívderítő, az illata pedig különösen gyógyító erejű a léleknek.

Tégy néhány gyümölcsfaágat nagy padlóvázába. A meleg lakásban hamar virágba borulnak, s rögtön tavaszi hangulattal árasztják el a környezetet. Gyümölcsfa mellett a barka vagy az aranyeső ágát is nevelgetheted.

Tavaszi kopogtató 

Ha még mindig a téli koszorú van az ajtódon, sürgősen cseréld le valamilyen virágos, tavaszi hangulatúra. Hazatértedkor jobb érzéssel tölt el, de a vendégek is szívesebben érkeznek egy tavaszi kopogtató látványára.

Fűszernövények az ablakpárkányon

Fűszernövények

Használd ki a konyhai ablakpárkányt és ültesd tele fűszernövényekkel. Nem csak a szemünknek nyújtanak üdítő látványt, de az ételeink is jobb ízűek lesznek a friss fűszerek használatától.
 

Ha végeztél a lakás csinosításával, szusszanj egyet és kóstold meg a barna cukorral gazdagított, karamellás ízvilágú NESCAFÉ 3in1Brown Sugar kávékülönlegességünket!