8 tuti ajándékötlet karácsonyra

Életmód
8 tuti ajándékötlet karácsonyra
Legyen ötletes, lehetőleg ne legyen túl drága és ne kelljen a beszerzéssel túl sokat foglalkozni... Egyáltalán, mit ajándékozz idén? Ugye a karácsonyi ajándékvásárlás előtt te is hasonló dilemmákkal szembesülsz?

Vannak, akiknek könnyebben jönnek az ajándékötletek, vannak, akiknek nagyobb kihívást jelent az ajándékozás. És igen, jó lenne, ha a karácsonyi készülődés inkább a lelki rákészülésről, az elcsendesedésről és az ünnepről szólna, mint az ajándéklázról, mégis sokan vagyunk, akik szeretnék ajándékokkal is kifejezni szeretetüket.
Ez persze nem jelenti azt, hogy túlzásba kellene esni, nem az ajándék értéke az, ami igazán számít.

Éppen ezért most olyan ajándékötleteket gyűjtöttünk össze, amik nem igényelnek feltétlenül nagy anyagi vagy időbeni ráfordítást, mégis örömet okozhatunk velük. 

Lehet, hogy neked nem jelent kihívást az, hogy mit ajándékozz, ugyanakkor tudod, hogy a család rendszeresen gondban van a te ajándékodat illetően? Ez a lista jó inspiráció lehet arra vonatkozóan is, hogy mit kérj, ha megkérdezik, mire vágynál!

 1. Ajándékozz időt!
  Hányszor hallod azt a másiktól, hogy nincs ideje a kedvenc hobbijára, egy rég tervezett programra vagy épp saját magára? A rohanó hétköznapokban ez sajnos előfordul.
  Teremtsd meg a lehetőséget, hogy legyen ideje. Írj egy vouchert, amiben vállalod, hogy az általa megadott időpontban te vigyázol a gyerekekre vagy átvállalsz egy olyan feladatot, amivel felszabadul annyi ideje, hogy végre megvalósítsa a terveit.
   
 2. Ajándékozz élményt!
  Ez az előző ötlet konkrétabb megvalósítása. Felnőttként sokszor nem tárgyi ajándékokra vágyunk, hanem élményekre! Színház- vagy mozijegy, egy rövid utazás, egy wellness utalvány, egy közös családi kaland mind olyan ötlet, aminek igazán örül majd.
   
 3. Ajándékozz tanfolyamot!
  Ezt azért vettük külön, mert ez már egy aktívabb élmény, ugyanakkor nagyon fel tud tölteni. Számtalan lehetőség közül választhatsz a főzőtanfolyamtól kezdve a táskakészítő workshopon át a bútorfelújító villámkurzusokig, de egy nyelvtanfolyam vagy fotókurzus is jó ötlet lehet.
   
 4. Ajándékozz életmódot!
  Már számtalanszor megfogadta, hogy változtat az életmódján, az étrendtől kezdve a rendszeres sportig? Itt a remek alkalom! Ajándékozz dietetikai tanácsadást, egészségügyi szűrőcsomagot vagy egy sportkonzultációt! Fizess elő egy rendszeres edzésre vagy életmódváltó konzultációs csomagra!
   
 5. Ajándékozz fotókönyvet!
  Ha még nem készítettél fotókönyvet, itt az ideje! A digitális fotózás korában sokkal többfényképet készítünk, mint korábban valaha, de ti visszanézitek őket, vagy csak a telefonod tárhelyét foglalják a szebbnél szebb fotók? Egy fotókönyv csodás lakásdekoráció, és lehetővé teszi, hogy rendszeresen megnézzétek a közös emlékeket.
   
 6. Ajándékozz könyvet! 
  A könyv még mindig szenzációs ajándék, és ami pláne szuper, hogy ma már nem feltétlenül kell ragaszkodni a papír alapú változatokhoz! Ha utazás közben – akár munkába menet a buszon, akár nyaraláskor – szerettek olvasni, de nem akartok könyvet cipelni magatokkal, egy e-könyv olvasó is remek ajándék, vagy ha az már van, akkor vásárolhattok rá jobbnál jobb e-könyveket.
  Hangoskönyvet hallgattatok már? Ha rendszeresen autóval közlekedtek, a hangoskönyv fantasztikus időtöltés. Akár havi előfizetéses rendszerben is hozzáférhetsz hangoskönyvtári adatbázisokhoz, ami egy kitűnő ajándék lehet.
   
 7. Ajándékok csokiimádóknak
  Akár az élmény kategóriába is beillik, de egy csokiimádó biztosan örül egy klassz bonbonkészítő workshopnak. Ha azonban szeretnél kézzelfoghatóbb ajándékkal előállni, készíts te magad egyedi trüffelgolyókat, bonbonokat.
  Ha pedig távol áll tőled a saját készítésű ajándék gondolata, szuper megoldás, ha egy klassz desszertválogatással leped meg.

  Láttad már exkluzív After Eight desszert válogatásunkat? Az exkluzív doboz húsz darab gondosan válogatott mentolos ét- és tejcsokoládés desszertet rejt, mely ideálissá teszi akár ajándéknak egy különleges alkalomra, akár csak önmagunk kényeztetésére. 

  Szintén nagyon különlegesek az After Eight mentolos töltelékkel töltött étcsokis rudak is, amiket még vendégváró desszertnek is simán bevethetsz, a siker garantált.
   
 8. Ajándékötlet kávéimádóknak 
  Ha az, akinek az ajándékot szánod szeret kávézni, nyert ügyed van! Lepd meg stílusos NESCAFÉ® Dolce Gusto® kiegészítőkkel, mint egy gyönyörű csészeszett vagy egy menő termosz, vagy lepd meg egy dizájnos és okos NESCAFÉ® Dolce Gusto® kávégéppel, és hozzá NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapszulákkal, hogy akár egyetlen gombnyomással különleges kávékat készíthessen otthon. Ezzel persze te is jól jársz, akár egy háztartásban éltek, akár vendégségbe mész majd hozzá.