Egy szuper salátaöntet, és hozzá két izgalmas recept, amiket kár lenne kihagyni a nyári menüből.
Te is sokszor vagy úgy, hogy készítenél egy finom, frissítő salátát, de a fantáziád megáll az uborka-paprika-paradicsom hármasnál? Vagy van jó ötleted, de a salátaöntet fronton jönne jól egy kis segítség? Akkor ezeket az ötleteket imádni fogod!
A saláta ugyanis a tévhittel ellentétben egy nagyon izgalmas műfaj, nem mellesleg pedig egészséges is. A zöldségfogyasztás a kiegyensúlyozott táplálkozás alapja, ezt ne feledd! Tavasztól őszig pedig fantasztikus idényzöldségeket kaphatsz a boltokban, úgyhogy tényleg nagyon változatosan tudsz percek alatt finom salátát készíteni.
Mire van szükség a finom salátához a jó alapanyagok mellett? Hát persze, hogy egy szuper salátaöntetre!
Paradicsomos salátaöntet
Egyszerűen emeld le a polcról a THOMY Paradicsomos salátaöntetet, és használd ízlés szerint, a sikerélmény nem marad el, az biztos!
Ne ragadj le a paradicsomos salátaöntetnél, próbáld ki a zöldfűszeres és a fügés-mustáros THOMY salátaönteteket is! Ellenállhatatlan, minőségi összetevők, mint például tengeri só, mustár, édes paradicsom és füge biztosítják a tökéletes ízélményt.
Ha pedig jól jönne pár saláta recept, amihez kipróbálhatod ezt a szuper finom THOMY Paradicsomos salátaöntetet, az alábbi két receptet ajánljuk!
Egy hideg tésztasaláta nyáron tökéletes választás. Magában is eheted, vagy köretként grill húsok mellé. Próbáld ki teljes kiőrlésű tésztából, hogy így is növeld a rostbeviteled.
Ha pedig már úgyis grilleztek, dobjatok fel egy kicsit több zöldséget a grillrácsra, és bolondítsátok meg velük ezt a finomságot!
4
Elkészítés
- A tésztát lobogó, sós vízben főzd al dente-re, azaz puhuljon meg, de ne főzd túl.
- Míg a tészta fő, az apróra vágott cukkinit forró serpenyőben, kevés olajon pirítsd le.
- Mikor a tészta megfőtt, öntsd le róla a főzővizet, és hagyd kihűlni.
- Közben vágd negyedbe a koktélparadicsomokat, karikákra az olívabogyót.
- Mikor a tészta kihűlt, forgasd meg a salátaöntetben, majd keverd bele a zöldségeket is.
Grillezéskor a gomba és a kaliforniai paprika is rendszerint előkerül, használd most fel őket ehhez a laktató salátához. Ha nem éppen nem grilleztek, serpenyőben sütve is tökéletes!
Amíg pedig tart a spárga szezon, használjátok ki, és tegyetek bele spárgát is!
4
Elkészítés
- A kölest öblítsd át, majd 2-szeres forró sós vízben, alacsony tűzön főzd puhára.
- A tojásokat szintén forró vízben főzd keményre úgy, hogy a sárgájuk egy picit még puha maradjon. Ehhez 7 percig kell főzni őket.
- A gombát pucold meg, vágd kisebb kockákra, a kaliforniai paprikát is vágd kisebb szeletekre, enyhén sózd, majd grillrácson (tálcában) vagy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg.
- Ha spárgát is készítesz, alaposan mosd meg a fás végeit törd le, majd vízgőz fölött párold puhára. Ha szeretnél igazán finom spárgát főzni, vagy nem tudod, hogyan tisztítsd meg pofon egyszerűen, kattints cikkünkre!
- Mikor a zöldségek elkészültek, tedd őket jégsaláta ágyra – a spárgát előtte vágd fel km 1,5 cm hosszú szeletekre, majd öntsd rájuk a THOMY Paradicsomos salátaöntetet.
- Tedd a tetejére a félbevágott tojásokat, díszítsd parmezán forgáccsal, és tálalj mellé főtt kölest!