Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Természetközeli karácsonyfadíszek

Finomságok, amikkel feldobhatod a kávédat

Díszítsd fel az ünnepekre a kakaódat és a kávédat is!

Otthoni kuckózáshoz nincs is jobb, mint egy bögre forró kakaó vagy gőzölgő kávé. Ezek az egyszerű dekorációk pedig még különlegesebbé tehetik a meghitt pillanatokat.

Nem kell ahhoz baristának lenned, hogy egy klassz díszítéssel előrukkolj. Már egy kevés tejhab vagy tejszínhab kakaó vagy fahéj szórással is sokat ad a forró italod megjelenéséhez, de ha egy kicsit fokoznád, böngéssz ötleteink között. Saját örömötökre is imádnivalók, de ha vendégeket vársz, és beveted valamelyiket, egész biztosan leesik majd az álluk.

 

Mézeskalács dísz

A téli szezon elengedhetetlen eleme a mézeskalács. Vásárolhatsz is, de az otthoni elkészítése is egyszerű, és elképesztő szórakoztató, főleg gyerekekkel.
Kávé, kakaó mellé, az ital tetejére fújt tejszínhabba állítva vagy akár a bögre peremére téve is nagyon jól mutat. És természetesen utána meg is eheted.

Ha a bögre szélére szeretnéd állítani, még sütés előtt vágj a tésztába egy kis mélyedést. 

 

Pillecukor

Mindig is tudni akartad, mi az a fura fehér izé, amit az amerikai filmeken a tűz fölött nyárson sütögetnek? Na, az a pillecukor. Amerikában nagy hagyománya van a pillecukor fogyasztásnak, de szerencsére nálunk is lehet kapni, így bátran használhatod díszítésre.

 

Tejhab szórással

Egyes kávégépekkel tejhab is készíthető. Ha a te géped nem tud ilyet, vagy inkább egy finom NESCAFÉ-t innál, a legegyszerűbb tejhabosítóval is könnyen megoldhatod a tejhab kérdést. Papírból vágj ki egy tetszőleges formát (mint a képen látható szívecske) és szórd meg kakaóval vagy fahéjjal. Az inverzét is könnyen elkészítheted a kivágott forma másik felét használva!

 

Egy kis művészet

Szintén tejhabos megoldás következik. Ha a tejhabra NESQUIK szirupot csurgatsz például kisebb-nagyobb körökben vagy belülről indulva csiga formában, és hústű vagy hurkapálca segítségével bentről kifelé haladva vonalakat húzol bele, egészen művészi lesz az eredmény. 

Nestlé tippünk
Tudtad, hogy kakaózáshoz már 3 féle Nesquik kakaóból is választhatsz? A hagyományos mellett próbáld ki a Nesquiket csökkentett cukortartalommal, vagy az Extra csokis Nesquiket is.
A kakaós szóráshoz is használhatod őket, de a felnőtteknek biztosan bejön, ha Szerencsi kakaóport használsz.