Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tornaóra otthon

Hozd magad formába!

20 perces edzésterv, hogy formába lendülj 1. rész

Ha már elhatároztad, hogy otthoni edzéssel kezded a sportos életet, kövesd gyakorlatainkat, hogy formába lendülj.

Most egy-egy alapgyakorlatot mutatunk be, amelyek egy gyors, átmozgató edzésbe beleférnek. Ha azonban komolyabb eredményeket szeretnél elérni, érdemes hosszabb időt a sportra szánni, így az edzéseken egy-egy területet kiemelten meg tudsz mozgatni. 

Tekints meg fenti képgalériánkat, ahol képekkel illusztráltuk az egyes gyakorlatok helyes kivitelezését!


Fekvőtámasz a mellizom fejlesztéséhez

Ha nem vagy edzett, ne lepődj meg, hogy eleinte ebből keveset fogsz tudni csinálni. Fontos, hogy a gyakorlatot szabályosan végezd. Ha úgy érzed, nem bírsz többet, inkább hagyd abba, és fokozatosan emeld az ismétlésszámot edzésről edzésre. Segít a gyakorlat végzésében, ha úgynevezett női fekvőtámaszt csinálsz. Ez úgy néz ki, hogy mindkét térded a földön van, tenyereid előre néznek a földön, és így ereszkedsz olyan mélyre, hogy a vállad a könyököddel egy vonalba kerüljön. Figyelj, hogy közben a tested a térdedtől a válladig egyenes legyen, karhajításkor ne süppedjen be a csípőd.


Kezdd 3 x 8 fekvőtámasszal, majd ahogy erősödsz, úgy növeld az adagot.

 

Guggolás a feszes popsiért

Feszes, egyenes derékkal, telitalpon végezd a feladatot úgy, hogy a combod vízszintesig süllyedjen le, és közben a térded ne kerüljön a lábfej vonala elé! Eleinte végezd súlyzó nélkül, később már foghatsz közben súlyzókat is. Olyan terhelést válassz, hogy 10-12 ismétlés már fárasztó legyen. Bár ez a feladat a combot is erősíti, vitathatatlanul az egyik legjobb fenékformáló gyakorlat.

 
3-4-szer 10-12 ismétléssel dolgozz. 

 

Hasprés a lapos hasért

Feküdj hanyatt, térded hajlítsd meg, talpad legyen a földön. Kezedet kulcsold össze a nyakad mögött, és lassan emeld fel a lapockád a földről. A hasprés gyakorlatnál nem kell teljesen felülni. A lényeg, hogy ne lendületből, hanem a hasizmok használatával emelkedj meg, majd lassan feküdj vissza. Fontos a gyakorlat végzése során, hogy a csípőt és a derekat végig szorítsd a földhöz.  Ha felülés során elfordítod a törzsed, az oldalsó hasizmokat is megdolgoztatod.

3 x 15-öt végezz ebből először, aztán ha már jól megy, növelheted az adagot.

 

Nestlé tippünk
A rendszeres mozgás mellett a kiegyensúlyozott táplálkozás is az egészséges életmód része. Ha erre nem figyelsz, a sportolástól várt eredmény nem lesz látványos. Ugyanakkor nem szabad a ló túloldalára sem esni, és az újévi ígéretektől felbuzdulva hirtelen drasztikus változtatásba kezdeni. A sportolás terén legyél kitartó, és figyelj a rendszerességre és a fokozatosságra, a táplálkozásban pedig a mértékletesség és a változatosság  vezéreljen.

Mozgás előtt a Nestlé Fitness gabonapelyhek biztosíthatják a sporthoz szükséges megfelelő energiát, ráadásul teljes értékű gabonát és vitaminokat is tartalmaznak.