Étkezés
Újra itt a medvehagyma szezon, használd ki! Ilyenkor érdemes betárazni belőle, hogy egész évben legyen kéznél. Kattints kedvenc receptjeinkért, amik medvehagymával még felejthetetlenebbek lesznek.
A medvehagymában benne van minden, amit a tavaszi ébredő természet üzen: frissesség, intenzív aromák. Sajnos csak rövid ideig tart a szezonja, ezért ha szereted, vegyél belőle jóval többet, és fagyasztóban tárold. Milyen jól fog jönni pár hónap múlva! Amíg viszont friss, használj ki minden lehetőséget, hogy felhasználd. Szinte mindenbe tehetsz belőle, amibe illik egy markáns íz.
Ezek a mi kedvenceink
- Medvehagymás mártogatós. Tejföl, só, bors, medvehagyma. Ha összeturmixolod, izgalmas színe lesz, de az is elég, ha csak bele aprítod a medvehagymát. Rágcsálnivalókat mártogathatsz bele, de sültkrumpli és húsok mellé is kitűnő.
- Medvehagyma pesztó. Ugyanúgy készítsd, mint a hagyományos pesztót, csak a bazsalikom helyett medvehagymát használj. Tésztára, pirítósra nem is tudunk jobbat elképzelni.
- Medvehagymás saláta dióval. Rukkola, medvehagyma, paradicsom. Az egészet forgasd meg kevés olívaolajban, szórd meg pirított dióval. Grill sajt vagy fasírt mellé tálald, vagy edd magában teljes kiőrlésű pirítóssal.
- Medvehagymás pogácsa. Szuper túrós pogácsa receptünket turbózd fel medvehagymával, meglátod, milyen finom!
- Medvehagymás kenyér. Ha otthon sütöd a kenyeret, kísérletezz bátran az ízesítéssel. Keverj a tésztába medvehagymát az intenzívebb ízélményért! Kedvenc házi kenyér receptünkért kattints cikkünkre!
- Medvehagymás paradicsomszósz pizzára, tésztára. Egy üveg MAGGI üveges bolognai szószt forrósíts fel egy lábosban, szórd bele az apróra vágott medvehagymát, rottyants rajta egyet, és már kész is a medvehagymás szósz. Ha inkább a húsos ragukat szereted, előtte olajon dinsztelj meg egy fej apróra vágott vöröshagymát, azon süss meg 30 dkg darált húst, öntsd nyakon a MAGGI üveges bolognai szósszal, és utána tedd bele a medvehagymát.
Melyiket fogod legközelebb kipróbálni?
Olvasnál még további megvehagymás tippeket? Kattints kapcsolódó cikkünkre!