Medvehagyma saláta

Étkezés
bulgur saláta
Sült húsok mellé kitűnő köret, de egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal kisétkezésekre, vagy könnyű vacsorának is kiváló.
4

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor medvehagyma apróra vágva
  • 5 dkg bulgur
  • 1 dl forró víz
  • 1 kk só
  • 1 ek olívaolaj
  • ½ ek citromlé
  • 1 csokor újhagyma karikákra vágva
  • fél kígyóuborka apróra kockázva
  • 8-10 db koktélparadicsom negyedelve
  • csipet őrölt római kömény

Elkészítés

  1. A bulgurt tedd egy nagyobb tálba, öntsd rá a forró vizet, sózd meg, és hagy állni, míg a magába szívja a vizet.
  2. Közben az apróra vágott medvehagymát keverd össze a többi zöldséggel, az olívaolajjal, és a citromlével.
  3. Add a zöldségekhez a bulgurt, és egy csipet római köményt, majd alaposan keverd össze. a salátát. 

A medvehagyma nagyon jól tárolható mélyhűtőben. Egyszerűen csomagold be alufóliába a csokrot, és vedd elő bármikor, amikor megkívánod. Húsok, levesek, szószok ízesítéséhez így év közben is fel tudod használni.