Étkezés
Sült húsok mellé kitűnő köret, de egy szelet teljes kiőrlésű pirítóssal kisétkezésekre, vagy könnyű vacsorának is kiváló.
4
Hozzávalók
- 1 nagy csokor medvehagyma apróra vágva
- 5 dkg bulgur
- 1 dl forró víz
- 1 kk só
- 1 ek olívaolaj
- ½ ek citromlé
- 1 csokor újhagyma karikákra vágva
- fél kígyóuborka apróra kockázva
- 8-10 db koktélparadicsom negyedelve
- csipet őrölt római kömény
Elkészítés
- A bulgurt tedd egy nagyobb tálba, öntsd rá a forró vizet, sózd meg, és hagy állni, míg a magába szívja a vizet.
- Közben az apróra vágott medvehagymát keverd össze a többi zöldséggel, az olívaolajjal, és a citromlével.
- Add a zöldségekhez a bulgurt, és egy csipet római köményt, majd alaposan keverd össze. a salátát.
A medvehagyma nagyon jól tárolható mélyhűtőben. Egyszerűen csomagold be alufóliába a csokrot, és vedd elő bármikor, amikor megkívánod. Húsok, levesek, szószok ízesítéséhez így év közben is fel tudod használni.