Hogyan használd fel a medvehagymát?

Étkezés
medvehagyma
A medvehagyma szezon sajnos elég rövid, ezért használd ki, és egyél rendszeresen medvehagymát.

Mi tippekkel segítünk, hogy mindezt változatosan tedd!

A medvehagyma amellett, hogy finom, számos pozitív élettani hatással bír. Többek között segíthet a vérnyomás csökkentésében, jó hatással van a koleszterinszintre, segíti az emésztést. Bővelkedik C-vitaminban, magnéziumban és cinkben. Így fogyasztása javasolt a kiegyensúlyozott táplálkozást követők számára.

Sokoldalúan felhasználható növény, mely nyersen őrzi meg leginkább vitamin- és ásványi anyag tartalmát, de főzve-sütve is nagyon ízletes. Jó hír, hogy bár a szezonja rövid, mélyhűtőben sokáig eláll, így ha nagyobb mennyiséget el tudsz belőle tenni, egész évben élvezheted csodás aromáját.

Így használhatod fel a medvehagymát:

  1. Nyersen, apróra darabolva salátákba, szendvicsekbe teheted.
  2. Olívaolajjal, sóval, borssal, fenyőmaggal összeturmixolva percek alatt kész a medvehagyma pesztó. Ezt teheted tésztára, szendvicsbe, sült húsokra.
  3. Ha könnyű vacsorára vágysz, főzz medvehagyma krémlevest! A vajon megfonnyasztott medvehagymát öntsd fel Maggi Szárnyashúslevessel, főzd pár percig, sózd, borsozd, majd turmixszold össze. Kevés tejszínnel összefőzve teheted krémesebbé.
  4. Fasírtba vagy zöldségfasírtba keverve is igazi ízbomba.
  5. Szuper szószos fogásokat készíthetsz medvehagymával ízesítve. Próbáld ki a MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alappal keverve!
  6. Egészséges nassolnivaló, ha a tavaszi friss zöldségeket nyersen, mártogatósokkal fogyasztjátok. Készíts medvehagymás mártogatóst így: a medvehagymát vágd egésze apró darabokra, vagy kevés olívaolajjal turmixszold le, keverd egy doboz natúr joghurtba, vagy tejfölbe, sózd, borsozd.
  7. Ha sütnél, készíts medvehagymás pogácsát!
  8. Ha pedig te is imádod a reggeli zöldségleveket, ne hagyd ki belőlük a medvehagymát!