Étkezés
A medvehagyma szezon sajnos elég rövid, ezért használd ki, és egyél rendszeresen medvehagymát.
Mi tippekkel segítünk, hogy mindezt változatosan tedd!
A medvehagyma amellett, hogy finom, számos pozitív élettani hatással bír. Többek között segíthet a vérnyomás csökkentésében, jó hatással van a koleszterinszintre, segíti az emésztést. Bővelkedik C-vitaminban, magnéziumban és cinkben. Így fogyasztása javasolt a kiegyensúlyozott táplálkozást követők számára.
Sokoldalúan felhasználható növény, mely nyersen őrzi meg leginkább vitamin- és ásványi anyag tartalmát, de főzve-sütve is nagyon ízletes. Jó hír, hogy bár a szezonja rövid, mélyhűtőben sokáig eláll, így ha nagyobb mennyiséget el tudsz belőle tenni, egész évben élvezheted csodás aromáját.
Így használhatod fel a medvehagymát:
- Nyersen, apróra darabolva salátákba, szendvicsekbe teheted.
- Olívaolajjal, sóval, borssal, fenyőmaggal összeturmixolva percek alatt kész a medvehagyma pesztó. Ezt teheted tésztára, szendvicsbe, sült húsokra.
- Ha könnyű vacsorára vágysz, főzz medvehagyma krémlevest! A vajon megfonnyasztott medvehagymát öntsd fel Maggi Szárnyashúslevessel, főzd pár percig, sózd, borsozd, majd turmixszold össze. Kevés tejszínnel összefőzve teheted krémesebbé.
- Fasírtba vagy zöldségfasírtba keverve is igazi ízbomba.
- Szuper szószos fogásokat készíthetsz medvehagymával ízesítve. Próbáld ki a MAGGI Tejszínes négysajtos csirkemell alappal keverve!
- Egészséges nassolnivaló, ha a tavaszi friss zöldségeket nyersen, mártogatósokkal fogyasztjátok. Készíts medvehagymás mártogatóst így: a medvehagymát vágd egésze apró darabokra, vagy kevés olívaolajjal turmixszold le, keverd egy doboz natúr joghurtba, vagy tejfölbe, sózd, borsozd.
- Ha sütnél, készíts medvehagymás pogácsát!
- Ha pedig te is imádod a reggeli zöldségleveket, ne hagyd ki belőlük a medvehagymát!