Vegán január

Téma
vegán január
Tudj meg többet a növényi alapú táplálkozásról!

A Veganuár, azaz vegán január célja, hogy támogassa azokat, akik szeretnék csökkenteni az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását akár egészségügyi, akár fenntarthatósági vagy etikai megfontolásból. 

Nem szükséges vegán étrendre áttérni ahhoz, hogy egészségesebb vagy környezettudatosabb életmódot folytass, de bizonyos időközönként biztosan jól fog esni neked is egy húsmentes fogás vagy akár egy teljesen vegán nap.  

Új év, új szokások, fókuszban a növényi alapú étrend

Életmód
Január az életmódváltás időszaka. Az ünnepek alatti bőségesebb étkezés, az ilyenkor szokásos több hús, a tartalmasabb fogások után sokan elgondolkoznak és a táplálkozás módosításában a hús elhagyását tűzik ki célul.
Vegetáriánus vegán étrend

Ha szeretnéd megtapasztalni a növényi alapú táplálkozás előnyeit, tedd fokozatosan! Először iktass be egy-egy vegán fogást az étrendedbe, majd tarts heti egy-két vegán napot. Ha úgy érzed, szívesen csökkentenéd még tovább a húsfogyasztást, tudnod kell, hogy így a szervezeted bizonyos tápanyagokhoz kisebb mennyiségben jut csak hozzá, így ezek pótlására tudatosan figyelni kell.

Céklából burgert? Igen!

Étkezés
Ha egy zöldségburgert mindenképp ki kell próbálni, akkor ez legyen az! Szerezz be egy pár céklát a piacon, és süss belőle gyönyörű, piros fetás céklafasírtot!
Cékla burger recept

Forró levesek hideg napokra

Étkezés
Kevés dolog esik olyan jól egy hideg napon, mint egy jó forró leves. Ilyenkor jó, ha van a tarsolyunkban egy-két olyan recept, mely percek alatt elkészíthető.
Sütőtök recept