Céklából burgert? Igen!

Étkezés
Cékla burger recept
Ha egy zöldségburgert mindenképp ki kell próbálni, akkor ez legyen az! Szerezz be egy pár céklát a piacon, és süss belőle gyönyörű, piros fetás céklafasírtot!

Ezt még az is imádni fogja, aki amúgy nem nagy cékla rajongó. Egyébként azt érdemes tudni, hogy a céklának sütve teljesen más az íze, mint a magyar konyhában elterjedt ecetes céklának. Fetával kiegészítve meg tényleg csodás. És annyira jól néz ki, hogy az leírhatatlan.

Szeretnéd csökkenteni az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását? A Veganuár, azaz a vegán január apropóján világszerte rengetegen kapnak kedvet ahhoz, hogy növényi alapú fogásokkal színesítsék étrendjüket.

Nem szükséges vegán vagy vegetáriánus étrendre áttérni ahhoz, hogy egészségesebb vagy környezettudatosabb életmódot folytass, de bizonyos időközönként biztosan jól fog esni neked is egy húsmentes fogás vagy akár egy teljesen vegán nap. 

Ez a recept ehhez tökéletes választás.

Így fogyaszd a céklaburgert:

  • Salátaleveleken fokhagymás-olívaolajjal, és egy pár szem pirított dióval szuper saláta,
  • Hamburger zsömlében zöldségekkel, majonézzel igazi vega burger. (Ha vegán fogást szeretnél, a hagyományos majonézt helyettesítsd vegán majonézzel)
  • Magában egy finom mártogatóssal egészséges nassolnivaló.

Ha egy gyors ebédre vágysz, készíts egy finom készíts hozzá percek alatt egy finom MAGGI Francia Hagymalevest*, ami tartósítószer hozzáadása nélkül, olyan alapanyagokból készült, amiket a konyhában is megtalálsz.

Céklaburger recept

Céklaburger recept

2

Hozzávalók

  • 2 közepes méretű cékla
  • 3/4 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 ek chia mag
  • 3 ek víz
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk MAGGI Fasírt fűszerkeverék*

Elkészítés

  1. A céklát darabold fel, és robotgépben aprítsd pépesre
  2. Keverd össze a többi hozzávalóval, és gyúrj belőle masszát. Ha a massza túl „száraz, adj hozzá kevés olívaolajat vagy növényi italt. Hűtőben hagyd állni kb. 30 percet.
  3. Formázz a masszából fasírtokat.
  4. Kevés olajon, serpenyőben süsd mindkét oldalát kb. 5 percig, míg aranybarna lesz. Alacsony lángon süsd, különben a külseje megég, belül pedig nem sül át. 

A hozzávalók kb. 4 fasírthoz vagy 2 cékla burger pogácsához valók.

*Nem minősített vegán termék.