Étkezés
Ezt még az is imádni fogja, aki amúgy nem nagy cékla rajongó.
2
Hozzávalók
- 2 közepes méretű cékla
- 3/4 bögre apró szemű zabpehely
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 ek chia mag
- 3 ek víz
- bors ízlés szerint
- 1 tk MAGGI Sültkrumpli fűszerkeverék*
Elkészítés
- A céklát darabold fel, és robotgépben aprítsd pépesre
- Keverd össze a többi hozzávalóval, és gyúrj belőle masszát. Ha a massza túl száraz, adj hozzá kevés olívaolajat vagy növényi italt. Hűtőben hagyd állni kb. 30 percet.
- Formázz a masszából fasírtokat.
- Kevés olajon, serpenyőben süsd mindkét oldalát kb. 5 percig, míg aranybarna lesz. Alacsony lángon süsd, különben a külseje megég, belül pedig nem sül át.
A hozzávalók kb. 4 fasírthoz vagy 2 cékla burger pogácsához valók.
*Nem minősített vegán termék.