Céklaburger recept

Recept
Cékla burger
Ezt még az is imádni fogja, aki amúgy nem nagy cékla rajongó.
2

Hozzávalók

  • 2 közepes méretű cékla
  • 3/4 bögre apró szemű zabpehely
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 ek chia mag
  • 3 ek víz
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk MAGGI Fasírt fűszerkeverék*

Elkészítés

  1. A céklát darabold fel, és robotgépben aprítsd pépesre
  2. Keverd össze a többi hozzávalóval, és gyúrj belőle masszát. Ha a massza túl „száraz, adj hozzá kevés olívaolajat vagy növényi italt. Hűtőben hagyd állni kb. 30 percet.
  3. Formázz a masszából fasírtokat.
  4. Kevés olajon, serpenyőben süsd mindkét oldalát kb. 5 percig, míg aranybarna lesz. Alacsony lángon süsd, különben a külseje megég, belül pedig nem sül át. 

A hozzávalók kb. 4 fasírthoz vagy 2 cékla burger pogácsához valók.

*Nem minősített vegán termék.