Cukkini pizza recept az egészséges életmód jegyében

Recept
Remek recept a cukkini pizza
A karfiolpizza méltó párja ez a zabos pizza cukkiniből. A feltéteket pedig kedvedre változtathatod. Micsoda vitaminbomba!

Pizza zöldségből és zabpehelyből? Igen! Ezt tényleg muszáj kipróbálnod. Az alap "tészta" receptet kedvedre variálhatod különböző feltétekkel.

Az állaga természetesen nem lesz olyan, mint a hagyományos pizzáé, viszont egy szuper recept, ha szeretnéd növelni a zöldségfogyasztásod. 

Tudtad, hogy a növényi alapú étrend - ha nem is leszel vegán, de csökkented a húsfogyasztást a növényi alapú fogások javára - jótékony hatással van az egészségre, és pozitív környezetvédelmi hatása is jelentős? A Veganuár, azaz vegán január kezdeményezés többek között ezekre hívja fel a figyelmet, illetve segít megismertetni a növényi alapú táplálkozás szépségeit az emberekkel.

Kedvet kaptál és szeretnél egyre gyakrabban növényi alapú finomságokat fogyasztani? Akkor gyakorlati tippjeink mindenképp érdekelni fognak!

Most pedig jöjjön egy recept, amit rögtön ki is próbálhatsz.

Cukkini pizza recept

Cukkini pizza recept 

2

Hozzávalók

  • 30 dkg cukkini lereszelve, alaposan kinyomva
  • 1 kis fej lilahagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • 1 ek lenmagliszt
  • 3 ek víz
  • 2 ek zabpehely
  • 4 ek liszt
  • 1 ek olaj
  • 1tk só
  • 1 tk oregano
  • 1 tk őrölt kömény
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A lereszelt cukkinit sózd meg, majd hagyd állni, hogy jól kieressze a levét. 
  2. A lenmaglisztet keverd össze a vízzel, várj, míg jól megszívja magát.
  3. Amikor a cukkini már kellemesen „izzad”, alaposan nyomkodd ki, és keverd össze a többi hozzávalóval. 
  4. Serpenyőben süsd közepes lángon 10 percig oldalanként, majd tedd sütőbe a választott pizzafeltétekkel. 

Kenj a pizza tetejére MAGGI üveges szószai* egyikét, tegyél rá feltétet ízlés szerint. 

* Nem minősített vegán temék