Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Szenzációs, frissítő saláta

Kedvenc zsenge zöldborsó receptjeink

Húsmentes villám menü hétvégékre

Hétvégén te is szívesebben töltenéd az időt a családdal vagy egyszerűen kikapcsolódással, mint a konyhában? Vagy egyszerűen csak egy finom és egyszerűen elkészíthető menü javaslatra vágysz? Ezt tetszeni fog!

Nagyobbacska gyerekeket érdemes egyébként bevonni az elkészítésébe. Természetesen nem minden folyamatba tudnak bekapcsolódni, mégis szuper „csapatépítő” és közben jókat tudtok beszélgetni. Ők pedig szokják a konyhai jelenlétet, és attól, hogy részesei a főzésnek, esetleg beszélgettek is a kiegyensúlyozott táplálkozás alapjairól, sokat tanulhatnak az alapanyagokról, konyhai technikákról, ami később amellett, hogy hasznos tudás, az egészséges táplálkozáshoz való viszonyukat is meghatározza majd.

Na, de most már tényleg jöjjön a villámmenü!

Póréhagymás zellerkrémleves pirítóssal

Hozzávalók 4 személyre
1/2 póréhagyma 
1 közepes zellergumó 
2 közepes burgonya
1 ek vaj
1,2 l zöldség alaplé 
só, bors ízlés szerint
4 szelet teljes kiőrlésű kenyér megpirítva

  1. A karikákra vágott póréhagymát kevés vajon pirítsd meg, majd add hozzá a kockákra vágott zellergumót és burgonyát. Kevergetés mellett pirítsd egy percig, majd öntsd fel az alaplével.
  2. Főzd, míg a zöldségek megpuhulnak, majd turmixold krémesre. Érdemes először kevés folyadékkal turmixolni, így a maradék alaplé hozzáadagolásával egyszerűen be tudod állítani a leves sűrűségét.
  3. Tálald teljes kiőrlésű pirítóssal! Ha halmoznád az élvezeteket, a pirítósra olvassz egy szelet sajtot is.
Nestlé tippünk
Ha nincs zöldség alaplevet, egyszerűen forró vízbe morzsolj bele két MAGGI Zöldségleves kockát.


Paradicsomos – paprikás rizottó

A rizottó készítés soha nem volt ennyire egyszerű! Már kapható ugyanis a MAGGI legújabb, rizottó termékcsaládja, mely amellett, hogy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető, a kiegyensúlyozott táplálkozásba is beilleszthető. A kiváló minőségű carnaroli rizottó rizs, és a szintén a csomagban található szósz alap segítségével tényleg gyerekjáték az egész család számára elegendő rizottó elkészítése. Mindez 20 perc alatt! Külön pozitívum, hogy ízlés szerint akár tovább is variálhatod az „alapot” friss hozzávalókkal, adhatsz hozzá plusz zöldségeket vagy grillezett sajtot is. Így mindig változatos főétel lehet belőle.

Hozzávalók (4 személyre)
1 doboz MAGGI rizottó paprikás – paradicsomos szósszal
1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
25 g vaj
2-3 ek olaj
7 dl víz

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsd üvegesre, add hozzá a rizst, folyamatos kevergetés mellett pirítsd össze a hagymával 30 másodpercig.
  2. Adj hozzá 7 dl hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverd össze, és forrald fel.
  3. Közepes lángon, kevergetés mellett főzd 15 percig. Ezután vedd le a tűzről, add hozzá a vajat, alaposan keverd össze és fedő alatt hagyd állni 5 percig.


Panna cotta eperrel

Igazi olasz klasszikus, amit pofon egyszerűen elkészíthetsz akár már előre is, így nem kell az ebéd készítés közben még erre is figyelni. Sőt, igazából jó is, ha már korábban összeállítod, mert kell neki idő, míg puding állagúra dermed. 

Hozzávalók (4 személyre)
6 dl tejszín
4 g zselatin (vagy 3 lapzselatin)
1 ek cukor a krémhez + 1 ek cukor az eperhez
fél vaníliarúd kikapart magja vagy pár csepp vanília aroma
20 dkg eper
1-2 ek víz
 

  1. A zselatint kevés tejszínnel keverd csomómentesre. Ha lapzselatint használsz, a lapokat áztasd be hideg vízbe, és hagyd állni kb. 5 percig, majd vedd ki a vízből, és alaposan nyomkodd ki.
  2. A zselatint keverd a többi hozzávalóhoz, lassú tűzön forrósítsd meg, de ne forrald fel.  
  3. Öblíts ki kis tálkákat hideg vízzel, majd ezekbe öntsd a krémet. Ha van szilikon muffin formád, abba is teheted. Várj, míg a zselatinos tejszín szobahőmérsékletűre hűl, és tedd hűtőbe. Hagyd állni addig, míg puding állagúra dermed. 
  4. Az eper öntetet is elkészítheted korábban. Ehhez az eper ¾-ét vágd apró darabokra, keverd össze a cukorral, és kevés vízen (1-2 ek) főzd addig, míg szirupos állagú lesz. Ha úgy érzed, nem elég híg, apránként adj még hozzá vizet.
  5. Tálaláskor öntsd a panna cottára az eper öntetet, mellé adj friss eper szeleteket, és ha van otthon, díszítheted friss menta levéllel is, hogy még színesebb legyen.