Póréhagymás zellerkrémleves pirítóssal

Étkezés
zellerkrémleves
4

Hozzávalók

  • 1/2 póréhagyma 
  • 1 közepes zellergumó 
  • 2 közepes burgonya
  • 1 ek vaj
  • 1,2 l zöldség alaplé 
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér megpirítva

Elkészítés

  1. A karikákra vágott póréhagymát kevés vajon pirítsd meg, majd add hozzá a kockákra vágott zellergumót és burgonyát. Kevergetés mellett pirítsd egy percig, majd öntsd fel az alaplével.
  2. Főzd, míg a zöldségek megpuhulnak, majd turmixold krémesre. Érdemes először kevés folyadékkal turmixolni, így a maradék alaplé hozzáadagolásával egyszerűen be tudod állítani a leves sűrűségét.
  3. Tálald teljes kiőrlésű pirítóssal! Ha halmoznád az élvezeteket, a pirítósra olvassz egy szelet sajtot is.