Étkezés
Igazi olasz klasszikus.
4
Hozzávalók
- 6 dl tejszín
- 4 g zselatin (vagy 3 lapzselatin)
- 1 ek cukor a krémhez + 1 ek cukor az eperhez
- fél vaníliarúd kikapart magja vagy pár csepp vanília aroma
- 20 dkg eper
- 1-2 ek víz
Elkészítés
- A zselatint kevés tejszínnel keverd csomómentesre. Ha lapzselatint használsz, a lapokat áztasd be hideg vízbe, és hagyd állni kb. 5 percig, majd vedd ki a vízből, és alaposan nyomkodd ki.
- A zselatint keverd a többi hozzávalóhoz, lassú tűzön forrósítsd meg, de ne forrald fel.
- Öblíts ki kis tálkákat hideg vízzel, majd ezekbe öntsd a krémet. Ha van szilikon muffin formád, abba is teheted. Várj, míg a zselatinos tejszín szobahőmérsékletűre hűl, és tedd hűtőbe. Hagyd állni addig, míg puding állagúra dermed.
- Az eper öntetet is elkészítheted korábban. Ehhez az eper ¾-ét vágd apró darabokra, keverd össze a cukorral, és kevés vízen (1-2 ek) főzd addig, míg szirupos állagú lesz. Ha úgy érzed, nem elég híg, apránként adj még hozzá vizet.
- Tálaláskor öntsd a panna cottára az eper öntetet, mellé adj friss eper szeleteket, és ha van otthon, díszítheted friss menta levéllel is, hogy még színesebb legyen.