Panna cotta eperrel

Étkezés
panna cotta eperrel
Igazi olasz klasszikus.
4

Hozzávalók

  • 6 dl tejszín
  • 4 g zselatin (vagy 3 lapzselatin)
  • 1 ek cukor a krémhez + 1 ek cukor az eperhez
  • fél vaníliarúd kikapart magja vagy pár csepp vanília aroma
  • 20 dkg eper
  • 1-2 ek víz

Elkészítés

  1. A zselatint kevés tejszínnel keverd csomómentesre. Ha lapzselatint használsz, a lapokat áztasd be hideg vízbe, és hagyd állni kb. 5 percig, majd vedd ki a vízből, és alaposan nyomkodd ki.
  2. A zselatint keverd a többi hozzávalóhoz, lassú tűzön forrósítsd meg, de ne forrald fel.  
  3. Öblíts ki kis tálkákat hideg vízzel, majd ezekbe öntsd a krémet. Ha van szilikon muffin formád, abba is teheted. Várj, míg a zselatinos tejszín szobahőmérsékletűre hűl, és tedd hűtőbe. Hagyd állni addig, míg puding állagúra dermed. 
  4. Az eper öntetet is elkészítheted korábban. Ehhez az eper ¾-ét vágd apró darabokra, keverd össze a cukorral, és kevés vízen (1-2 ek) főzd addig, míg szirupos állagú lesz. Ha úgy érzed, nem elég híg, apránként adj még hozzá vizet.
  5. Tálaláskor öntsd a panna cottára az eper öntetet, mellé adj friss eper szeleteket, és ha van otthon, díszítheted friss menta levéllel is, hogy még színesebb legyen.