Gombás, édesköményes hajdina rizottó

Étkezés
Hajdina rizottó
Ezt a zöldséges hajdina rizottót szinte bármilyen zöldségből elkészítheted attól függően, hogy épp minek van szezonja, vagy mit találsz otthon a hűtőben. A fűszerezésen is változtass nyugodtan ízlés szerint!
2

Hozzávalók

  • 200g hajdina
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 l víz
  • 1 db MAGGI Erőleves kocka
  • 1 édeskömény
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 2 ek olaj a zöldségekhez
  • 2 ek olaj a rizottóhoz
  • 1 kk őrölt rozmaring
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • reszelt parmezán ízlés szerint

Elkészítés

  1. Az édesköményt alaposan mosd meg, majd vágd 4 cikkre.
  2. A gombát is pucold meg, majd a zöldségeket kend be vékonyan olajjal és fűszerezd rozmaringgal és kevés sóval.
  3. 220 fokra előmelegített sütőben süsd őket készre.
  4. A vízből és MAGGI Erőleves kockából készíts alaplevet, tartsd forrón, de ne lobogjon.
  5. Aprítsd fel a hagymát és a két gerezd friss fokhagymát, futtasd meg kevés olajon. Mikor megpuhult, és aranybarna lett, öntsd rá a leöblített hajdinát, és 1-3 percig kevergesd.
  6. Merőkanállal szedj rá annyi alaplevet, hogy elfedje, és lassú tűzön főzd. Mikor beszívta az alaplé nagy részét, merj rá újabb merőkanállal. Ezt addig ismételd, míg a hajdina megpuhul, de még nem málós. Sózd, borsozd ízlés szerint.
  7. Keverd bele a megsült és apróbb szeletekre vágott zöldségeket.
  8. Tálaláshoz szórd meg friss petrezselyemmel és reszelt parmezánnal.