Étkezés
Ezt a zöldséges hajdina rizottót szinte bármilyen zöldségből elkészítheted attól függően, hogy épp minek van szezonja, vagy mit találsz otthon a hűtőben. A fűszerezésen is változtass nyugodtan ízlés szerint!
2
Hozzávalók
- 200g hajdina
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l víz
- 1 db MAGGI Erőleves kocka
- 1 édeskömény
- 30 dkg csiperkegomba
- 2 ek olaj a zöldségekhez
- 2 ek olaj a rizottóhoz
- 1 kk őrölt rozmaring
- 1 kis csokor friss petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- reszelt parmezán ízlés szerint
Elkészítés
- Az édesköményt alaposan mosd meg, majd vágd 4 cikkre.
- A gombát is pucold meg, majd a zöldségeket kend be vékonyan olajjal és fűszerezd rozmaringgal és kevés sóval.
- 220 fokra előmelegített sütőben süsd őket készre.
- A vízből és MAGGI Erőleves kockából készíts alaplevet, tartsd forrón, de ne lobogjon.
- Aprítsd fel a hagymát és a két gerezd friss fokhagymát, futtasd meg kevés olajon. Mikor megpuhult, és aranybarna lett, öntsd rá a leöblített hajdinát, és 1-3 percig kevergesd.
- Merőkanállal szedj rá annyi alaplevet, hogy elfedje, és lassú tűzön főzd. Mikor beszívta az alaplé nagy részét, merj rá újabb merőkanállal. Ezt addig ismételd, míg a hajdina megpuhul, de még nem málós. Sózd, borsozd ízlés szerint.
- Keverd bele a megsült és apróbb szeletekre vágott zöldségeket.
- Tálaláshoz szórd meg friss petrezselyemmel és reszelt parmezánnal.