Tökéletes gluténmentes répatorta

Étkezés
répatorta
Puha, szaftos és mennyei finom.
8

Hozzávalók

1 kis tortaformához

  • 2db tojás
  • 50 g olaj vagy olvasztott vaj
  • 125 g dióliszt (Ezt elkészítheted te magad is, ha diót liszt finomságúra darálsz. Arra azonban figyelj, hogy ne daráld sokáig, mert akkor túlságosan "krémes" lesz)
  • 60 g rizsliszt
  • 140 g cukor vagy ennek megfelelő édestő
  • 1 narancs héja lereszelve (kis lyukú reszelőn)
  • 200 g répa meghámozva, lereszelve
  • 8 g sütőpor (ha gluténmentesen szeretnél sütni, válaszd a gluténmentes verziót)
  • 3-5 g szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 púpozott kk fahéj
  • ½ kk szerecsendió

A mázhoz

  • 150 g natúr krémsajt
  • 25 g cukor
  • 25 g vaj
  • 1 ek narancslé

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat verd habosra az olajjal és a cukorral, majd egy nagy tálban keverd össze a tészta többi hozzávalójával.
  2. Öntsd a masszát kivajazott tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsg kb 30-35 percig. Hústűvel ellenőrizheted az állagát: a hústűt szúrd a tortába, majd ha miután kihúzod, nem ragadt rá tészta, az azt jelenti, hogy megsült.
  3. A mázhoz olvaszd meg a vajat, add hozzá a többi alapanyagot, és keverd homogén krémmé.
  4. Amikor a torta kihűlt, kend a tetejére a krémet. Fontos, hogy a torta teljesen kihűljön, különben a krém elolvad a tetején