Étkezés
Puha, szaftos és mennyei finom.
8
Hozzávalók
1 kis tortaformához
- 2db tojás
- 50 g olaj vagy olvasztott vaj
- 125 g dióliszt (Ezt elkészítheted te magad is, ha diót liszt finomságúra darálsz. Arra azonban figyelj, hogy ne daráld sokáig, mert akkor túlságosan "krémes" lesz)
- 60 g rizsliszt
- 140 g cukor vagy ennek megfelelő édestő
- 1 narancs héja lereszelve (kis lyukú reszelőn)
- 200 g répa meghámozva, lereszelve
- 8 g sütőpor (ha gluténmentesen szeretnél sütni, válaszd a gluténmentes verziót)
- 3-5 g szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 púpozott kk fahéj
- ½ kk szerecsendió
A mázhoz
- 150 g natúr krémsajt
- 25 g cukor
- 25 g vaj
- 1 ek narancslé
Elkészítés
- A tésztához a tojásokat verd habosra az olajjal és a cukorral, majd egy nagy tálban keverd össze a tészta többi hozzávalójával.
- Öntsd a masszát kivajazott tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsg kb 30-35 percig. Hústűvel ellenőrizheted az állagát: a hústűt szúrd a tortába, majd ha miután kihúzod, nem ragadt rá tészta, az azt jelenti, hogy megsült.
- A mázhoz olvaszd meg a vajat, add hozzá a többi alapanyagot, és keverd homogén krémmé.
- Amikor a torta kihűlt, kend a tetejére a krémet. Fontos, hogy a torta teljesen kihűljön, különben a krém elolvad a tetején