Mediterrán csirkeleves

Étkezés
Mediterrán csirkeleves
Mediterrán csirkeleves receptünk kiadós levesként, vagy egytálételként is megállja a helyét.
4

Hozzávalók

  • 4 szelet csirkemell
  • 50 dkg újkrumpli
  • 4 sárgarépa megpucolva, karikákra vágva
  • 1/2 zellergumó megpucolva, kockákra vágva
  • 2 kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 1 paradicsom
  • 1 dl fehérbor
  • 2 l csirke alaplé MAGGI Tyúkhúsleves kockából (válaszd a MAGGI Csípős tyúkhúsleves kockát, ha csípősen szereted)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 marék friss bazsalikom levél
  • 1 ek olaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Egy nagy edényben melegítsd meg az olívaolajat. A csirkemelleket olajon, az apróra vágott hagymával pirítsd meg. Addig süsd, míg aranybarna nem lesz a hús mindkét oldala.
  2. Add hozzá a megpucolt, kockákra vágott krumplit, a karikákra vágott sárgarépát, a paprikát és a felkockázott zellert, és süsd 3 percig. 
  3. Ezután öntsd fel a fehérborral és a csirke alaplével, tedd bele az egész paradicsomot, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
  4. Fedd le az edényt és főzd, míg a csirke megpuhul, ez nagyjából 20-25 perc. 
  5. Végül dobd bele a bazsalikomleveleket és még 5 percig hagyd a tűzön. 

Mivel elég tartalmas, mozzarellás pirítóssal tálalva nem is szükséges utána főfogás.