Étkezés
Mediterrán csirkeleves receptünk kiadós levesként, vagy egytálételként is megállja a helyét.
4
Hozzávalók
- 4 szelet csirkemell
- 50 dkg újkrumpli
- 4 sárgarépa megpucolva, karikákra vágva
- 1/2 zellergumó megpucolva, kockákra vágva
- 2 kaliforniai paprika csíkokra vágva
- 1 paradicsom
- 1 dl fehérbor
- 2 l csirke alaplé MAGGI Tyúkhúsleves kockából (válaszd a MAGGI Csípős tyúkhúsleves kockát, ha csípősen szereted)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 marék friss bazsalikom levél
- 1 ek olaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy nagy edényben melegítsd meg az olívaolajat. A csirkemelleket olajon, az apróra vágott hagymával pirítsd meg. Addig süsd, míg aranybarna nem lesz a hús mindkét oldala.
- Add hozzá a megpucolt, kockákra vágott krumplit, a karikákra vágott sárgarépát, a paprikát és a felkockázott zellert, és süsd 3 percig.
- Ezután öntsd fel a fehérborral és a csirke alaplével, tedd bele az egész paradicsomot, majd sózd, borsozd ízlés szerint.
- Fedd le az edényt és főzd, míg a csirke megpuhul, ez nagyjából 20-25 perc.
- Végül dobd bele a bazsalikomleveleket és még 5 percig hagyd a tűzön.
Mivel elég tartalmas, mozzarellás pirítóssal tálalva nem is szükséges utána főfogás.