Étkezés
Ezt a levest akkor ajánljuk, ha szereted karácsonyra a halas fogásokat, de nem szeretnél a hagyományos halászlével bíbelődni.
A halat akár már hetekkel korábban beszerezheted hozzá, így elég, ha egy nappal korábban előveszed a fagyasztóból.
A halat akár már hetekkel korábban beszerezheted hozzá, így elég, ha egy nappal korábban előveszed a fagyasztóból.
4
Hozzávalók
- 1 db burgonya
- ¼ zellergumó
- 2 db sárgarépa
- 40 dkg harcsafilé
- 2 dl tejszín
- 1 db MAGGI Halászlé kocka
- 8 dl víz
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
Elkészítés
- A hagymát aprítsd fel, a többi zöldséget vágd ujjnyi darabokra, olajon pirítsd meg őket. Ha már kaptak egy kis színt, öntsd fel 8 dl vízzel.
- A gyöngyözve forró zöldségekhez add hozzá a MAGGI halászlékockát, főzd a zöldségeket puhára.
- Add a kész zöldségleveshez a felkockázott harcsafilét, 10-15 perc alatt főzd bele a halat, majd vedd le a tűzről.
- Hagyd kicsit hűlni a levest, turmixold össze a hozzávalókat egészen krémesre, majd add hozzá a 2 dl tejszínt, és forrald össze még egyszer. Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.