Magyaros halkrémleves

Étkezés
Halkrém leves recept
Ezt a levest akkor ajánljuk, ha szereted karácsonyra a halas fogásokat, de nem szeretnél a hagyományos halászlével bíbelődni.

A halat akár már hetekkel korábban beszerezheted hozzá, így elég, ha egy nappal korábban előveszed a fagyasztóból.
4

Hozzávalók

  • 1 db burgonya
  • ¼ zellergumó
  • 2 db sárgarépa
  • 40 dkg harcsafilé
  • 2 dl tejszín
  • 1 db MAGGI Halászlé kocka
  • 8 dl víz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj

Elkészítés

  1. A hagymát aprítsd fel, a többi zöldséget vágd ujjnyi darabokra, olajon pirítsd meg őket. Ha már kaptak egy kis színt, öntsd fel 8 dl vízzel.
  2. A gyöngyözve forró zöldségekhez add hozzá a MAGGI halászlékockát, főzd a zöldségeket puhára.
  3. Add a kész zöldségleveshez a felkockázott harcsafilét, 10-15 perc alatt főzd bele a halat, majd vedd le a tűzről.
  4. Hagyd kicsit hűlni a levest, turmixold össze a hozzávalókat egészen krémesre, majd add hozzá a 2 dl tejszínt, és forrald össze még egyszer. Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.