Maggi zöldfűszeres bolognai spagetti fészek

Étkezés
Bolognai spagetti fészek
A gyerekek nagy kedvencét most akár közösen is elkészítheti a család. Madárfészek MAGGI Bolognai alapból úgy, ahogy Marton Adri mutatta az Adris's Kitchen adásában.

Hozzávalók

Maggi zöldfűszeres bolognai spagetti fészek  

Húsgolyó

  • 30 dkg darálthús
  • 1 g fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 db tojás
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 4 ek olaj
  • 6 db fekete olajbogyó
  • 1 db sárgarépa 

Elkészítés

Maggi zöldfűszeres bolognai spagetti fészek  

  1. Sós vízben főzd meg a spagettit, majd szűrd le. 
  2. Az olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a MAGGGI Zöldfűszeres bolognai szószt és a bazsalikomot, főzd még pár percig, majd keverd hozzá a spagettit.
  3. "Csavard" a spagettit muffin formába, mintha fészek lenne, a közepébe helyezz egy mozzarella golyót. 
  4. Süsd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig. 

Húsgolyó

  1. 2 ek olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, borsozd, majd keverd a húshoz. 
  2. Add hozzá a sót, tojást, zsemlemorzsát, és a kakukkfüvet. 
  3. Gyúrd össze és formázz belőle apró húsgolyókat. 
  4. 2 ek olajban, folyamatos forgatás mellett süsd aranybarnára. 
  5. Formázz az olajbogyóból szemeket, a sárgarépából pedig csőrt. 
  6. A kész “csibe” húsgolyót helyezd a megsült spagetti fészkekbe.

 

Gondoltad volna? A Nestlé 4-10 éves korú gyerekek táplálkozási szokásait vizsgáló eredményeiből kiderült, hogy a gyerekek sófogyasztása 3-4-szerese a napi ajánlott mennyiségnek. 

Tippünk: A fokozatos sócsökkentésben segítenek a zöldfűszerek, amiktől az étel sokkal ízletesebb lesz, és nem is fogjátok érezni, hogy kevesebb só van benne.

A Nestlénél folyamatosan csökkentjük termékeink sótartalmát. A teljes portfóliónkat tekintve 2017 óta átlagosan 3,5%-kal csökkentettük termékeink sótartalmát. 2017 óta 13 tonna sót vontunk ki a Magyarországon kapható termékeinkből.