Hozzávalók
Maggi zöldfűszeres bolognai spagetti fészek
- 40 dkg spagetti
- 1 db MAGGI Zöldfűszeres bolognai szósz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek só
- 1 csomag mini mozarella
- 2 ek olívaolaj
- 1 csomag friss bazsalikom
Húsgolyó
- 30 dkg darálthús
- 1 g fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 kk kakukkfű
- 1 db tojás
- 6 dkg zsemlemorzsa
- 4 ek olaj
- 6 db fekete olajbogyó
- 1 db sárgarépa
Elkészítés
Maggi zöldfűszeres bolognai spagetti fészek
- Sós vízben főzd meg a spagettit, majd szűrd le.
- Az olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a MAGGGI Zöldfűszeres bolognai szószt és a bazsalikomot, főzd még pár percig, majd keverd hozzá a spagettit.
- "Csavard" a spagettit muffin formába, mintha fészek lenne, a közepébe helyezz egy mozzarella golyót.
- Süsd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
Húsgolyó
- 2 ek olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, borsozd, majd keverd a húshoz.
- Add hozzá a sót, tojást, zsemlemorzsát, és a kakukkfüvet.
- Gyúrd össze és formázz belőle apró húsgolyókat.
- 2 ek olajban, folyamatos forgatás mellett süsd aranybarnára.
- Formázz az olajbogyóból szemeket, a sárgarépából pedig csőrt.
- A kész “csibe” húsgolyót helyezd a megsült spagetti fészkekbe.
Gondoltad volna? A Nestlé 4-10 éves korú gyerekek táplálkozási szokásait vizsgáló eredményeiből kiderült, hogy a gyerekek sófogyasztása 3-4-szerese a napi ajánlott mennyiségnek.
A fokozatos sócsökkentésben segítenek a zöldfűszerek, amiktől az étel sokkal ízletesebb lesz, és nem is fogjátok érezni, hogy kevesebb só van benne.
Nézzétek meg videónkat, ahol gyerekek kóstolnak különféle fűszerezésű bolognai spagettiket!
A Nestlénél folyamatosan csökkentjük termékeink sótartalmát. A teljes portfóliónkat tekintve 2017 óta átlagosan 3,5%-kal csökkentettük termékeink sótartalmát. 2017 óta 13 tonna sót vontunk ki a Magyarországon kapható termékeinkből.