Étkezés
Bár a hagyományos lencsefőzeléknek is megvan a maga varázsa, ez a lencse saláta mégis izgalmasabb.
4
Hozzávalók
Hozzávalók a a lencséhez
- 200 g száraz lencse
- 6 dl víz
- 1 MAGGI Erőleves kocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 1 babérlevél
- 1 kk kakukkfű
- 1 zellerszár 3-4cm-es szeletekre vágva
A salátához
- 200 g koktélparadicsom félbevágva
- 2 kígyóuborka kockákra vágva
- ½ lilahagyma apróra vágva
- 1 nagy csokor petrezselyem felaprítva
- 90 g feta összemorzsolva
- 2 marék rukkola vagy egyéb zöld saláta (salátaágynak)
Az öntethez
- 1 citrom leve
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 80 ml olívaolaj
- 1 tk mustár
- 1 csipet só
Elkészítés
- Forrald fel a vizet, morzsold bele a leveskockát, majd tedd bele a lencse hozzávalóit.
- Főzd 20-25 percig, hogy a lencse kellőképp megpuhuljon, de ne legyen mállós.
- Míg a lencse fő, állítsd össze az öntetet: ehhez elég, ha a hozzávalókat alaposan összekevered.
- A salátát is előkészítheted: vágd fel a zöldségeket, és egy nagyobb edényben keverd össze.
- Mikor a lencse megfőtt, öntsd le róla a levet, vedd ki a fokhagymát, zellert és a babérlevelet. Gyorsan öblítsd le a lencsét, de épp csak annyira, hogy a főzés közben esetlegesen keletkezett hab lejöjjön róla. Semmiképp se tartsd sokáig víz fölé, mert kimosod az ízeket.
- Miután kicsit kihűlt, add a lencsét a saláta többi eleméhez, öntsd nyakon az öntettel, és alaposan keverd össze.
- Salátaágynak használj rukkolát vagy más zöldsalátát, erre tálald a bekevert lencsesalátát.
- Tálalás előtt morzsolj még rá kevés fetát.