Karácsonyi fenyőtoboz édesség

Étkezés
fenyőtoboz desszert
Sütés nélkül készíthető villámdesszert.

Hozzávalók

  • 200g Nestlé chocapic csokoládés gabonapehely 
  • 500g darált háztatási keksz 
  • 250g vaj vagy margarin
  • 200g porcukor
  • 7 ek tej
  • 2 fiola mandula aroma 

Elkészítés

  1. Olvaszd fel a vajat vagy margarint, keverd bele a porcukrot, amíg teljesen felolvad.
  2. Add hozzá tejet majd a mandula aromát.
  3. Öntsd az egészet a darált kekszre öntjük, majd kézzel alaposan gyúrd össze.
  4. Formázz előszőr méretesebb, diónyi nagyságú golyókat, amiket aztán alakíts kúp (toboz) formájúra.
  5. Lentről felefelé haladva szúrd a kúp formába a gabonapelyheket egymás mellé, így alakítva ki a toboz formáját.

Köszönjük a receptet a Cake My Day csapatának!