Étkezés
Ez a süti szinte bármilyen gyümölccsel remekül működik, ez alól a füge sem kivétel.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj vagy margarin felolvasztva
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 tojás
- 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 7 dkg finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 5 db füge
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit alaposan keverd össze.
- Kivajazott tepsi vagy tortaforma aljába öntsd a tésztát, majd szórd a tetejére a feldarabolt fügét. Még különlegesebb lesz, ha az egyik fügét hosszában, vékony szeletekre vágod, és a szeleteket a sütési idő közepe felé a sütemény tetejére teszed.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg a tészta átsül. Ez kb. 20 perc, de tűpróbával ellenőrizheted. (Szúrj hústűt vagy bármilyen fapálcikát, fogpiszkálót a tésztába. Ha a tűn nem marad nyers massza, amikor kihúzod a tésztából, akkor a süti megsült)