Fügés-kakaós sütemény

Étkezés
Fügés-kakaós sütemény
Ez a süti szinte bármilyen gyümölccsel remekül működik, ez alól a füge sem kivétel.

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj vagy margarin felolvasztva
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 tojás
  • 8 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 7 dkg finomliszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 5 db füge

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit alaposan keverd össze.
  2. Kivajazott tepsi vagy tortaforma aljába öntsd a tésztát, majd szórd a tetejére a feldarabolt fügét. Még különlegesebb lesz, ha az egyik fügét hosszában, vékony szeletekre vágod, és a szeleteket a sütési idő közepe felé a sütemény tetejére teszed.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg a tészta átsül. Ez kb. 20 perc, de tűpróbával ellenőrizheted. (Szúrj hústűt vagy bármilyen fapálcikát, fogpiszkálót a tésztába. Ha a tűn nem marad nyers massza, amikor kihúzod a tésztából, akkor a süti megsült)