Étkezés
Biztos megnyaljátok mind a tíz ujjatokat :)
Hozzávalók
- 2 db MAGGI Tyúkhúsleveskocka
- 10 dkg zöldbab
- 0,5 szál póréhagyma
- 1 fej karfiol
- 1 db karalábé
- 2 szál sárgarépa
- 2 dkg finomliszt
- 1 köteg petrezselyem
- 1 szál bazsalikom
- 5 dkg vaj
- csipetnyi fehér bors
- 1 dl tejszín
- 1 dl száraz fehérbor
Elkészítés
- A zöldségeket alaposan mosd meg, és vágd kis darabokra.
- A feldarabolt zöldségeket kevés vajon párold elő, öntsd fel a MAGGI kockából készült 1 liter tyúkhúsleves alaplével, és lassú tűzön főzd tovább.
- Miután a zöldségek megpuhultak, a levest passzírozd át, és liszttel simára kevert tejszínnel habard be.
- Ízesítsd friss vágott petrezselyem- és bazsalikomzölddel és egy csipetnyi borssal. Tejszínnel tedd gazdagabbá, és száraz fehérbor hozzáadásával tedd fel az i-re a pontot.