Fehérboros zöldségleves

Étkezés
zöldségleves
Biztos megnyaljátok mind a tíz ujjatokat :)

Hozzávalók

  • 2 db MAGGI Tyúkhúsleveskocka 
  • 10 dkg zöldbab
  • 0,5 szál póréhagyma
  • 1 fej karfiol
  • 1 db karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 dkg finomliszt
  • 1 köteg petrezselyem
  • 1 szál bazsalikom
  • 5 dkg vaj
  • csipetnyi fehér bors
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan mosd meg, és vágd kis darabokra.
  2. A feldarabolt zöldségeket kevés vajon párold elő, öntsd fel a MAGGI kockából készült 1 liter tyúkhúsleves alaplével, és lassú tűzön főzd tovább. 
  3. Miután a zöldségek megpuhultak, a levest passzírozd át, és liszttel simára kevert tejszínnel habard be.
  4. Ízesítsd friss vágott petrezselyem- és bazsalikomzölddel és egy csipetnyi borssal. Tejszínnel tedd gazdagabbá, és száraz fehérbor hozzáadásával tedd fel az i-re a pontot.