Étkezés
Friss, tavaszi recept eperimádóknak
Hozzávalók
Tésztához
- 10 dkg darált zabpehely (ha gluténmentesen szeretnéd, figyelj, hogy a zabpehely gluténmentes legyen)
- 40 g kókuszreszelék
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
- 80 g cukor (vagy más édesítőszer ízlés szerint)
- 1 ek olaj
- 1 dl kávé pl. Nescafé Classic- ból (ha gyerekek is esznek belőle, használj koffeinmentes Nescafé Gold Decaf-et, vagy tejet)
A krémhez
- 20 dkg apróra vágott eper
- 25 dkg mascarpone
- 1 ek kókuszreszelék
- 3 csapott ek porcukor (vagy más édesítőszerízlés szerint)
- 1 ek citromlé
Az igazán kókuszos ízhez mascarpopne helyett használhatsz kókuszkrémet. Ahhoz, hogy a kókuszkrém sűrű, krémes állagú legyen, tegyél bele zselatint.
Elkészítés
- Keverd össze a tészta száraz hozzávalóit, majd add hozzá az olajat és a kávét. Alaposan gyúrd össze. A tészta akkor jó, ha jól összeáll. Az állagán tudsz szilárdítani (ha túlságosan ragad) zabliszt vagy kókuszreszelék hozzáadásával, puhítani pedig víz hozzáadásával.
- Lapítsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsi vagy kis tortaforma aljára. Ha azt szeretnéd, hogy úgy nézzen ki, mint a képen, akkor szilikon muffinformába lapítsd bele a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben süsd 5 percet, majd hagyd hűlni.
- Közben a krémhez keverd össze a mascarponét, az édesítőt, citromlevet, és keverd bele az eperdarabokat.
- Kend a krémet a tészta tetejére, vagy töltsd a muffin formából kivett "tálkákba", hűtőben pihentesd kb. 1 órát, aztán fogyaszthatjátok is. Tálaláskor tegyél a tetejére is friss epret.
Hogy legyen benne valami roppanós is, mielőtt rákennéd a krémet, szórj a tésztára apróra zúzott CiniMinis gabonaplyhet, vagy ha gluténmentes sütit szeretnél, válaszd a gluténmentes Nestlé CornFlakes-t .