Epres-kókuszos süti

Étkezés
epres süti
Friss, tavaszi recept eperimádóknak

Hozzávalók

Tésztához

  • 10 dkg darált zabpehely (ha gluténmentesen szeretnéd, figyelj, hogy a zabpehely gluténmentes legyen)
  • 40 g kókuszreszelék
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 80 g cukor (vagy más édesítőszer ízlés szerint)
  • 1 ek olaj 
  • 1 dl kávé pl. Nescafé Classic- ból (ha gyerekek is esznek belőle, használj koffeinmentes Nescafé Gold Decaf-et, vagy tejet)

A krémhez

  • 20 dkg apróra vágott eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 3 csapott ek porcukor (vagy más édesítőszerízlés szerint)
  • 1 ek citromlé

Az igazán kókuszos ízhez mascarpopne helyett használhatsz kókuszkrémet. Ahhoz, hogy a kókuszkrém sűrű, krémes állagú legyen, tegyél bele zselatint.

Elkészítés

  1. Keverd össze a tészta száraz hozzávalóit, majd add hozzá az olajat és a kávét. Alaposan gyúrd össze. A tészta akkor jó, ha jól összeáll. Az állagán tudsz szilárdítani (ha túlságosan ragad) zabliszt vagy kókuszreszelék hozzáadásával, puhítani pedig víz hozzáadásával.
  2. Lapítsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsi vagy kis tortaforma aljára. Ha azt szeretnéd, hogy úgy nézzen ki, mint a képen, akkor szilikon muffinformába lapítsd bele a tésztát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 5 percet, majd hagyd hűlni.
  4. Közben a krémhez keverd össze a mascarponét, az édesítőt, citromlevet, és keverd bele az eperdarabokat.
  5. Kend a krémet a tészta tetejére, vagy töltsd a muffin formából kivett "tálkákba", hűtőben pihentesd kb. 1 órát, aztán fogyaszthatjátok is. Tálaláskor tegyél a tetejére is friss epret.

Hogy legyen benne valami roppanós is, mielőtt rákennéd a krémet, szórj a tésztára apróra zúzott CiniMinis gabonaplyhet, vagy ha gluténmentes sütit szeretnél, válaszd a gluténmentes Nestlé CornFlakes-t .