CHOCAPIC gabonapehely szelet

Étkezés
CHOCAPIC gabonapehely szelet
Házi műzliszelet!

Hozzávalók

6 nagyobb gabonapehely szelethez

  • 2 tk kókuszolaj
  • 2-3 ek méz
  • 1 tojás – ez helyettesíthető 1 banánnal
  • 3 marék CHOCAPIC gabonapehely összezúzva
  • 4-5 ek zúzott mandula
  • kb. 125 g zabpehely 
  • 1 marék magkeverék apróra törve (pl. mogyoró, dió, kesudió)
  • aszalt áfonya ízlés szerint

Elkészítés

  1. Keverd össze a hozzávalókat úgy, hogy a zabpelyhet fokozatosan adagolod. Ez azért fontos, mert ezzel szabályozod a kapott massza sűrűségét. Kézzel alaposan gyúrd össze úgy, hogy kb. fasírt állagú elegyet kapj. Ha túl híg a masszád, adj még hozzá zabpelyhet, vagy CHOCAPIC-et a még csokisabb ízért.
  2. A kész masszából formázz müzliszeleteket, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
  3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sül. Érdemes közben nézegetni, nehogy odakapjon.