Étkezés
Házi műzliszelet!
Hozzávalók
6 nagyobb gabonapehely szelethez
- 2 tk kókuszolaj
- 2-3 ek méz
- 1 tojás – ez helyettesíthető 1 banánnal
- 3 marék CHOCAPIC gabonapehely összezúzva
- 4-5 ek zúzott mandula
- kb. 125 g zabpehely
- 1 marék magkeverék apróra törve (pl. mogyoró, dió, kesudió)
- aszalt áfonya ízlés szerint
Elkészítés
- Keverd össze a hozzávalókat úgy, hogy a zabpelyhet fokozatosan adagolod. Ez azért fontos, mert ezzel szabályozod a kapott massza sűrűségét. Kézzel alaposan gyúrd össze úgy, hogy kb. fasírt állagú elegyet kapj. Ha túl híg a masszád, adj még hozzá zabpelyhet, vagy CHOCAPIC-et a még csokisabb ízért.
- A kész masszából formázz müzliszeleteket, és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sül. Érdemes közben nézegetni, nehogy odakapjon.