Céklakrém pirított dióval

Étkezés
Céklakrém pirított dióval
Sültek mellé, rizottóba vagy mártogatósnak.
4

Hozzávalók

  • 4 közepes méretű cékla
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé
  • 1 dl görög joghurt+ 1 ek a díszítéshez
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 marék dió rusztikusra törve

Elkészítés

  1. A céklákat alaposan mosd meg (nem kell meghámozni), majd egyesével csomagold alufóliába. A fokhagymákat is tedd egy külön kis alufólia csomagba. 
  2. Tedd a céklákat 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsd, amíg megpuhulnak. Ez kb. 45-50 perc, tűpróbával tudod ellenőrizni. Az utolsó 20 perce tedd be melléjük a fokhagyma csomagot is. 
  3. Ha puhára sültek, vedd ki a zöldségeket a sütőből, hagyd őket hűlni, majd pucold meg a céklát és a fokhagymát is, a céklát szeleteld fel.
  4. Tedd az összes hozzávalót – a dió és 1 ek. joghurt kivételével egy turmixgépbe, és turmixold selymes krémmé. 
  5. Tálaláskor díszítsd kevés joghurttal és dióval.

Egyes szupermarketekben kapható főtt, hámozott, vákuumcsomagolt cékla. Ha ezt használod, nem kell a céklát megsütni, így tényleg percek alatt el tudod készíteni ezt a szuper céklakrémet.