Étkezés
Sültek mellé, rizottóba vagy mártogatósnak.
4
Hozzávalók
- 4 közepes méretű cékla
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 1 dl görög joghurt+ 1 ek a díszítéshez
- 2 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 marék dió rusztikusra törve
Elkészítés
- A céklákat alaposan mosd meg (nem kell meghámozni), majd egyesével csomagold alufóliába. A fokhagymákat is tedd egy külön kis alufólia csomagba.
- Tedd a céklákat 220 fokra előmelegített sütőbe, és süsd, amíg megpuhulnak. Ez kb. 45-50 perc, tűpróbával tudod ellenőrizni. Az utolsó 20 perce tedd be melléjük a fokhagyma csomagot is.
- Ha puhára sültek, vedd ki a zöldségeket a sütőből, hagyd őket hűlni, majd pucold meg a céklát és a fokhagymát is, a céklát szeleteld fel.
- Tedd az összes hozzávalót – a dió és 1 ek. joghurt kivételével egy turmixgépbe, és turmixold selymes krémmé.
- Tálaláskor díszítsd kevés joghurttal és dióval.
Egyes szupermarketekben kapható főtt, hámozott, vákuumcsomagolt cékla. Ha ezt használod, nem kell a céklát megsütni, így tényleg percek alatt el tudod készíteni ezt a szuper céklakrémet.