Barackos-fahéjas morzsasüti

Étkezés
Barackos-fahéjas morzsasüti
Desszert gyümölcsből.
6

Hozzávalók

  • 35 dkg barack
  • 1 citrom leve
  • 12 dkg hideg vaj (+kevés a tepsi kikenéséhez)
  • 7 dkg liszt
  • 8 dkg zabliszt (vagy darált zabpehely)
  • 8 dkg cukor (lehet méz is) + 2 ek cukor a gyümölcsre
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 kk fahéj

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. 
  2. Vajazz ki egy tepsit vagy hőálló tálat.
  3. A gyümölcsöket darabold fel, szórd meg 2 ek cukorral, öntsd rá a citromlevet, és keverd össze a keményítővel. Szórd a tál aljára.
  4. A lisztet keverd össze a cukorral, és morzsold össze a lereszelt, vagy felkockázott hideg vajjal. Az így keletkezett tésztamorzsát szórd a gyümölcs tetejére.
  5. Addig süsd, amíg a teteje megpirul (kb. 40 perc), és a gyümölcsök sziruposan bugyognak.