Étkezés
Desszert gyümölcsből.
6
Hozzávalók
- 35 dkg barack
- 1 citrom leve
- 12 dkg hideg vaj (+kevés a tepsi kikenéséhez)
- 7 dkg liszt
- 8 dkg zabliszt (vagy darált zabpehely)
- 8 dkg cukor (lehet méz is) + 2 ek cukor a gyümölcsre
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 kk fahéj
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Vajazz ki egy tepsit vagy hőálló tálat.
- A gyümölcsöket darabold fel, szórd meg 2 ek cukorral, öntsd rá a citromlevet, és keverd össze a keményítővel. Szórd a tál aljára.
- A lisztet keverd össze a cukorral, és morzsold össze a lereszelt, vagy felkockázott hideg vajjal. Az így keletkezett tésztamorzsát szórd a gyümölcs tetejére.
- Addig süsd, amíg a teteje megpirul (kb. 40 perc), és a gyümölcsök sziruposan bugyognak.