Ázsiai „harcsapaprikás”

Étkezés
Ázsiai „harcsapaprikás”
Egzotikus halas recept.
4

Hozzávalók

  • 2 közepes fej vöröshagyma apróra szeletelve
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 70 dkg harcsafilé kockákra vágva
  • 4 paradicsom apró kockákra vágva
  • 1 paprika apróra vágva
  • kb. 2 dl víz
  • 1 csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 ek MAGGI Grill fűszerkeverék
  • 5-6 citromfű levél apróra vágva (elhagyható)
  • 3 ek olaj
  • 2-3 csipet só
  • 0,5 dl kókuszkrém 

Elkészítés

  1. A hal kockákat sózd be, és keverd össze őket a zúzott fokhagymával. Hagyd állni, míg a „pörkölt” alap készül.
  2. Olajon pirítsd meg a vöröshagymát, add hozzá az apróra vágott paradicsomot és paprikát, öntsd fel kb. fél dl vízzel, és kis lángon főzd, amíg a zöldségek pépesre puhulnak. Közben mindig, mikor elfőne a víz, öntsd fel újra. Mire megpuhulnak a zöldségek, nagyjából 2 dl vizet fogsz elhasználni.
  3. Ha kész az alap, keverd el benne a MAGGI fűszerkeveréket és a kókuszkrémet, főzd 2-3 percig, majd keverd bele a halat.
  4. Főzd, amíg a hal megfő, de ne nagyon kevergesd, hogy ne essenek szét a halszeletek. A hal fog egy kis levet ereszteni, szóval elvileg elég lesz a szaft. ha mégis kevésnek érzed, vízzel hígíthatod. 
  5. Mielőtt teljesen elkészül szórd bele a petrezselymet és a citromfüvet, akár pár csepp citromlével is ízesítheted. Mivel a MAGGI fűszerkeverék tartalmazza a sót is, külön sózásra nem lesz szükség.