Arab kávétorta

Étkezés
Arab kávétorta recept
Ezt a különlegességet érdemes kerek tortaformában elkészíteni, és szeletelve, csokoládéreszelékkel és/vagy kávészemekkel kínálni.

Hozzávalók

A tésztához:

 
A töltelékhez:

  • 3 tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 2 ek NESCAFÉ instant kávé
  • 5 dkg  csokoládé
  • 20 dkg margarin

Elkészítés

  1. A tésztához keverd habosra a tojások sárgáját és a cukrokat, add hozzá az előzőleg összekevert lisztet és sütőport, majd a csokoládét és a kávét is.
  2. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a masszába.  
  3. Öntsd vajjal/margarinnak kikent sütőformába (vagy tepsibe), és 170 fokra előmelegített sütőben süsd meg.
  4. Várd meg, míg kihűl, ezután vágd félbe úgy, hogy két lapot kapj. Ezek közé jön majd a töltelék.
  5. Ehhez keverd ki a 3 tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Az így kapott krémet kezdd el főzni, közben add hozzá a kávét és a főzőcsokoládét. Amikor jó sűrű, hűtsd ki.
  6. Keverd a kihűlt masszához az előzőleg habosra kevert margarint, a krémmel töltsd meg és vond be a tésztát.