Étkezés
Ezt a különlegességet érdemes kerek tortaformában elkészíteni, és szeletelve, csokoládéreszelékkel és/vagy kávészemekkel kínálni.
Hozzávalók
A tésztához:
- 6 db tojás
- 25 dkg cukor
- fél csomag vaníliás cukor
- negyed csomag sütőpor
- 4 ek liszt
- 5 dkg reszelt SZERECSEN csokoládé
- 2 kk NESCAFÉ instant kávé
A töltelékhez:
- 3 tojássárgája
- 1 egész tojás
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2 ek NESCAFÉ instant kávé
- 5 dkg csokoládé
- 20 dkg margarin
Elkészítés
- A tésztához keverd habosra a tojások sárgáját és a cukrokat, add hozzá az előzőleg összekevert lisztet és sütőport, majd a csokoládét és a kávét is.
- A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd a masszába.
- Öntsd vajjal/margarinnak kikent sütőformába (vagy tepsibe), és 170 fokra előmelegített sütőben süsd meg.
- Várd meg, míg kihűl, ezután vágd félbe úgy, hogy két lapot kapj. Ezek közé jön majd a töltelék.
- Ehhez keverd ki a 3 tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Az így kapott krémet kezdd el főzni, közben add hozzá a kávét és a főzőcsokoládét. Amikor jó sűrű, hűtsd ki.
- Keverd a kihűlt masszához az előzőleg habosra kevert margarint, a krémmel töltsd meg és vond be a tésztát.