Meghitt reggelek, különleges reggelik

Étkezés
Meghitt reggelek, különleges reggelik
Hétköznap a nagy rohanásban általában örülünk, ha egy szendvics elkészítése belefér az időbe, a meleg reggelit pedig a hétvégére hagyjuk. Ezeket a recepteket egy kevésbé rohanós hétköznapon is el tudod készíteni, de hétvégén mindenképp próbáld ki!

Az éjszakai pihenés után szervezetünk gyakorlatilag ki van éhezve, így a reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk. Mivel ébredés előtt akár 8-10 óra is eltelik evés nélkül, tényleg fontos, hogy "üzemanyaggal" lásd el a szervezeted, hogy aztán a nap folyamán bírd a szellemi és fizikai igénybevételt. Nem beszélve arról, hogy a reggeli jelenti a napi energiabevitelünk kb. 20%-át. Kutatások eredményei igazolják, hogy jobban tudnak koncentrálni és teljesíteni azok a gyerekek, akik reggeliznek. Ha a reggeli étkezésekről van szó, gyakran jönnek a kifogások, hogy nincs idő, rohanni kell, nem vagyunk éhesek.  

Hétköznap erre tökéletes megoldást nyújtanak a gabonapelyhek sovány tejjel, joghurttal, gyümölcsökkel vagy akár a 2 perc alatt elkészíthető NESQUIK Zabkása

A NESQUIK Zabkása 100% természetes összetevőkből készült, teljeskiőrlésű gabonával és alacsony cukortartalommal, így rost –és teljes értékű gabonaforrás, és az egészségtudatos étrend kiegyensúlyozott része lehet. Hogy teljes értékűvé varázsold a gyerek reggelijét, nem is kell már más, csak egy adag gyümölcs és egy pohár folyadék.

Hétvégén, ünnepekkor vagy szabadság alatt viszont akár egy ráérősebb reggeli is beleférhet. Egy közös családi reggeli igazán meghitté tudja varázsolni a reggeleket. Amellett, hogy jókat esztek, minőségi időt is tudtok egymással tölteni.  

A közös étkezés nemcsak a táplálkozási szokásokra, hanem a gyermekek érzelmi jóllétére is pozitív hatással van, hiszen egy jó hangulatú közös étkezés a családi élet fontos színtere lehet sok-sok beszélgetéssel, nevetéssel. 

Ezek a receptek pedig tökéletesek lesznek a ráérős, családi reggelikhez. 

Zöldséges tojás muffin recept

Étkezés
Zöldséges tojás muffin recept
Azért is szuper ez a recept, mert remekül hasznosíthatók benne a maradék zöldségek, húsok, és ezekből mindenki saját ízlése szerint állíthatja össze a saját reggelijét. Ha odafigyelsz, hogy milyen alapanyagokat választasz, könnyen a kiegyensúlyozott étrend része lesz.

A tojásmuffin mellé készíts a gyerekeknek egy pohár kakaót NESQUIK All Natural nádcukros kakaóitalporból, biztosan nagy lesz az öröm! 
A felnőttek pedig válogathatnak a NESCAFÉ® Dolce Gusto® széles kapszulakínálatából, melyben a klasszikus feketekávék mellett izgalmas tejes kényeztetők, desszert italok, sőt vegán kávékülönlegességek is megtalálhatók.

Gyümölcsös, joghurtos polenta recept

Étkezés
Gyümölcsös, joghurtos polenta recept
A polenta azért is szuper, mert sósan és édesen is elkészítheted. Ez most egy gyümölcsös variáció, amit a gyerekek is szívesen esznek majd.