Különleges ünnepi menü gyümölcsös finomságokkal!

Étkezés
Ünnepi menü
3 olyan receptet mutatunk, aminek méltó helye lehet az ünnepi menüben.

A kevesebb néha több, tartja a mondás. És mennyire igaz! Nem attól lesz különleges az ünnepi menü, ha rogyásig tele az asztal, ha napokon keresztül sürgölődsz előtte a konyhában, és mindenkinek külön elkészíted a kedvencét. Nyugodtan vedd lazábbra a fazont, és állj elő olyan egyszerűen elkészíthető fogásokkal, amik valamitől izgalmasabbak, mint a hétköznap használt receptek.

Mi most két ilyet is mutatunk. Nagyon gyorsan elkészülnek, még azok sem tudják elrontani, akiknek nincs konyhai gyakorlatuk. Mégis olyan finomak, hogy visszatérő kedvencek lesznek ünnepi alkalmakkor.

Gyümölcsös ünnepi menü

Baconbe tekert datolya

Baconbe tekert datolya
Percek alatt elkészül, tökéletes vendégváró!
4
228

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 8 szelet bacon
  • 16 szem kimagozott datolya

Elkészítés

  1. Serpenyőben enyhén pirítsd meg a bacon szeleteket, vágd ketté majd hagyd kihűlni őket.
  2. Tekerd a szeletekbe a datolyát és tűzd át fogpiszkálóval!

Aszalt szilvával töltött csirkemell

Aszalt szilvával töltött csirkemell
Egzotikus ízek. Pulykából vagy szűzpecsenyéből is készülhet.
4
327

Hozzávalók

Hozzávalók

Panírozáshoz

  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás 
  • 20 dkg zsemlemorzsa 

Elkészítés

  1. Klopfold ki a csirkemell szeleteket, szórd meg őket kicsit a fűszerkeverékkel, majd a fűszeres oldalukkal lefelé tedd őket egyesével alufóliára. Helyezz a közepükre egymás fölé 4-5 szem aszalt szilvát.
  2. Tekerd fel a szeleteket, és egyesével, szorosan zárd alufóliába őket. 
  3. Forralj vizet egy lábosban, az alufóliába csavart tekercseket 10 percig főzd a vízben. 
  4. 10 perc után vedd ki a tekercseket, csepegtesd le őket, és hagyd őket kihűlni. 
  5. Bontsd ki a fóliát, a hústekercset panírozd be.
  6. Bő olajban 5 perc alatt, forgatva süsd ki a húst.

Zserbógolyó

Zserbógolyó
Ha szereted a zserbót, de a vele járó macerát nem.
4
293

Hozzávalók

A golyókhoz

  • 15 dkg teljes kiőrlésű darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 3 ek sárgabarack lekvár
  • 1 ek rumaroma

A csokibevonathoz

  • 180 g étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

  1. Daráld le a kekszet és a diót, add hozzá a baracklekvárt (lehet cukormentes is) és a rum aromát, majd kézzel jól dolgozd össze.
  2. A masszából formázz golyókat. Ehhez az kell, hogy egy jól formázható, de ne túl puha masszád legyen. Ha túl száraznak érzed, adj még hozzá lekvárt, ha túl nyúlós, dióval és keksszel korrigálj.
  3. A kész golyókat tedd hűtőbe.
  4. Vízgőz felett olvaszd meg a darabokra tört, 1 ek olajjal elkevert csokoládét.
  5. Forgasd a megolvadt csokiba villa vagy fogpiszkáló segítségével a golyókat, majd alaposan lecsöpögtetve tedd őket sütőpapírra.
  6. Hagyd egy picit dermedni, és ha szeretnéd, díszítsd a golyókat. Szórhatsz rá például diót, vagy extra csoki csíkokat húzhatsz rá.