Aszalt szilvával töltött csirkemell

Étkezés
Aszalt szilvával töltött csirkemell
Egzotikus ízek. Pulykából vagy szűzpecsenyéből is készülhet.
4
327

Hozzávalók

Hozzávalók

Panírozáshoz

  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás 
  • 20 dkg zsemlemorzsa 

Elkészítés

  1. Klopfold ki a csirkemell szeleteket, szórd meg őket kicsit a fűszerkeverékkel, majd a fűszeres oldalukkal lefelé tedd őket egyesével alufóliára. Helyezz a közepükre egymás fölé 4-5 szem aszalt szilvát.
  2. Tekerd fel a szeleteket, és egyesével, szorosan zárd alufóliába őket. 
  3. Forralj vizet egy lábosban, az alufóliába csavart tekercseket 10 percig főzd a vízben. 
  4. 10 perc után vedd ki a tekercseket, csepegtesd le őket, és hagyd őket kihűlni. 
  5. Bontsd ki a fóliát, a hústekercset panírozd be.
  6. Bő olajban 5 perc alatt, forgatva süsd ki a húst.