Van az úgy, hogy már unod reggelire vagy tízóraira a hagyományos péksüteményből készült szendvicseket. Sőt, előfordulhat, hogy gluténmentes étrendet követsz, ezért kifejezetten vadászol a gluténmentes receptekre. Vagy egyszerűen nyitott vagy az újdonságokra, és szívesen kísérletezel új ízekkel, alapanyagokkal, technikákkal. Ez a flatbread - amit hívhatunk lepénykenyérnek, laposkenyérnek vagy akár pitának is – zseniális kenyérhelyettesítő, elképesztő egyszerűen elkészül, és ehetitek szendvics vagy pizza helyett is. Csomagolhatod kirándulásra, suliba, pakolhatsz rá vagy tekerhetsz bele bármit, amit otthon találsz.
A vöröslencse – ami ennek a gluténmentes lepénykenyérnek a fő alapanyaga – kiváló rostforrás, emellett fehérjetartalma is említésre méltó. Lassan felszívódó szénhidrátokban gazdag, ezért glikémiás indexe alacsony, így fogyasztásával elkerülhető a hirtelen vércukorszint emelkedés, ezzel együtt a hirtelen ránk törő farkaséhség és az ezzel járó mértéktelen, rendszertelen evés.
Gluténmentes lepénykenyér
Hogyan edd a lepénykenyeret?
Eheted úgy, mint egy szendvicset, de fel is tekerheted, mint egy tortillát. Kend meg egy finom zöldséges mártogatóssal, vagy a THOMY fantasztikusan finom majonéz alapú szószaival, és tegyél rá friss zöldségeket, fasirtot vagy bármit, amit éppen megkívánsz.
Reggelire, uzsonnára vagy tízóraira, grillezés mellé vagy ebédre tortilla helyett, mártogatósokhoz nem is választhatnál jobbat!
Szereted a vöröslencsét? Akkor ezeket recepteket neked ajánljuk