Vöröslencse főzelék

Étkezés
Vörös lencse főzelék
Szuper recept lencséből.
4

Hozzávalók

  • 1 közepes fel vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2-3 ek olaj
  • 35 dkg vöröslencse 
  • 2 cm gyömbér megpucolva, lereszelve
  • 2 babérlevél
  • 1 tk só
  • 1 ek őrölt római kömény
  • 2 tk őrölt koriander
  • 2 tk őrölt kurkuma
  • 2 tk MAGGI Pikáns fűszerkeverék
  • 1,2 l víz

Elkészítés

  1. Forró olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát és gyömbért, majd mikor már illatoznak, a fűszereket is. Kevergesd, amíg kieresztik az aromájukat, de ne hagyd, hogy megégjenek.
  2. Öntsd a lábosba az alaposan átmosott lencsét, és 2 percig, kevergetés mellett pirítsd. Közben forrald fel a vizet, majd add a lencséhez.
  3. Dobd bele a babérlevelet is, és főzd az egészet, míg a lencse megpuhul. Ez kb. 25 perc. Ha közben úgy érzed, hogy nagyon elfőtt a víz, pótold.