Vegetáriánus bolognai spagetti

Étkezés
Vegetáriánus bolognai spagetti
Természetesen az ízén érződik, hogy nem hússal készült, de a cél nem is a megtévesztés. Ezt a fogást a gyerekek is szívesen eszik majd, így még egy recepttel bővülhet a gyerekbarát zöldséges receptgyűjteményed.

A hüvelyesek fogyasztása, magas fehérjetartalmuknak köszönhetően egyébként remek választás, ha csökkented a húsbeviteled. Így a húsmentes bolognaiba nem csak a darált húsdarabokhoz hasonló formája, de fehérjetartalma miatt is nagyon illik a vöröslencse.
3

Hozzávalók

  • 20 dkg vöröslencse 
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva 
  • 2 ek olaj 
  • 3 dl víz  
  • 30 dkg spagetti tészta 
  • 1 csomag Maggi Bolognai spagetti alap
  • só, bors ízlés szerint 
  • reszelt sajt

Elkészítés

  1. A vöröslencsét alaposan öblítsd át. 
  2. Az apróra vágott hagymát 2 evőkanál olajon pirítsd le, majd add hozzá a lencsét, amit kevergetés mellett szintén piríts 1-2 percig. 
  3. Adj hozzá 4 dl hideg vizet és a Maggi Bolognai spagetti alapot. 
  4. Közepes lángon, időnként megkeverve kb. 20 perc alatt főzd készre. 
  5. Míg a szósz készül, főzd meg a spagettit is.  
  6. A kész szószt keverd össze a kifőtt tésztával, „rottyants” rajta egyet, majd reszelt sajttal tálald.


Ha te is egyre gyakrabban kihagyod a húst az étrendedből, fontos, hogy az alapanyagok kiválasztásánál tudatosan figyelj a megfelelő tápanyagbevitelre. Ebben segít kapcsolódó cikkünk, amelyből megtudhatod, hogyan kerülheted el a hiányállapotokat, melyeket az állati eredetű élelmiszerek mellőzése okozhat.