Étkezés
Természetesen az ízén érződik, hogy nem hússal készült, de a cél nem is a megtévesztés. Ezt a fogást a gyerekek is szívesen eszik majd, így még egy recepttel bővülhet a gyerekbarát zöldséges receptgyűjteményed.
A hüvelyesek fogyasztása, magas fehérjetartalmuknak köszönhetően egyébként remek választás, ha csökkented a húsbeviteled. Így a húsmentes bolognaiba nem csak a darált húsdarabokhoz hasonló formája, de fehérjetartalma miatt is nagyon illik a vöröslencse.
A hüvelyesek fogyasztása, magas fehérjetartalmuknak köszönhetően egyébként remek választás, ha csökkented a húsbeviteled. Így a húsmentes bolognaiba nem csak a darált húsdarabokhoz hasonló formája, de fehérjetartalma miatt is nagyon illik a vöröslencse.
3
Hozzávalók
- 20 dkg vöröslencse
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 ek olaj
- 3 dl víz
- 30 dkg spagetti tészta
- 1 csomag Maggi Bolognai spagetti alap
- só, bors ízlés szerint
- reszelt sajt
Elkészítés
- A vöröslencsét alaposan öblítsd át.
- Az apróra vágott hagymát 2 evőkanál olajon pirítsd le, majd add hozzá a lencsét, amit kevergetés mellett szintén piríts 1-2 percig.
- Adj hozzá 4 dl hideg vizet és a Maggi Bolognai spagetti alapot.
- Közepes lángon, időnként megkeverve kb. 20 perc alatt főzd készre.
- Míg a szósz készül, főzd meg a spagettit is.
- A kész szószt keverd össze a kifőtt tésztával, „rottyants” rajta egyet, majd reszelt sajttal tálald.
Ha te is egyre gyakrabban kihagyod a húst az étrendedből, fontos, hogy az alapanyagok kiválasztásánál tudatosan figyelj a megfelelő tápanyagbevitelre. Ebben segít kapcsolódó cikkünk, amelyből megtudhatod, hogyan kerülheted el a hiányállapotokat, melyeket az állati eredetű élelmiszerek mellőzése okozhat.