Gluténmentes lepénykenyér

Étkezés
Gluténmentes lepénykenyér
Puha és elképesztő finom kenyérhelyettesítő. Vagy sós palacsinta. Vagy tortilla másképp. Kísérletezz bátran a fűszerezéssel! Az alap hozzávalók mellett jól áll neki a pirospaprika, a kömény vagy akár a chili is.
3

Hozzávalók

  • 180 g vöröslencse
  • 250 ml víz
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 kk só
  • 1 ek olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Vízzel alaposan öblítsd át a lencsét (amíg a víz átlátszó lesz) 
  2. Minden összetevőt tegyél turmixgépbe, és turmixold homogén állagúra
  3. Felforrósított serpenyőbe tegyél kevés olajat, várd meg míg felforrósodik, és merőkanállal önts rá a „tésztából”, mintha palacsintát sütnél. Egyengesd el a serpenyőben a masszát, hogy kör alakú legyen, süsd mindkét oldalát készre.