Ínycsiklandó grillen sült csirke

Étkezés
Grillezett csirke Thomy
2

Hozzávalók

  • 2 csirkecomb
  • 1 avokádó
  • 8 db koktélparadicsom
  • 1 szál rozmaring
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek méz
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek olívaolaj
  • citromlé
  • THOMY Édes-Savanyú szósz
  • 200 g bulgur

Elkészítés

  1. A rozmaringot vágd apróra, keverd össze a mézzel, 1 ek olajjal, pirospaprikával, sóval és borssal, majd a páccal kend be a csirkecombokat. Hagyd állni egy órát.
  2. Grillen, parázs fölött kb. 35-40 perc alatt vagy 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süsd aranybarnára.
  3. Míg a csirkecombok sülnek, készítsd el a köretet is: a bulgurt 2-szeres mennyiségű forró, sós vízben főzd meg, az avokádót vágd félbe, a húsát kanállal óvatosan kanalazd ki. Grillen vagy forró, enyhén olajozott serpenyőben a vágott oldalával lefelé süsd meg, sózd, borsozd, majd önts rá kevés citromlevet. Ugyanígy grillen vagy serpenyőben a koktélparadicsomokat is süsd meg.
  4. Tálaláskor kínálj mellé THOMY Édes-Savanyú szószt, amitől igazán izgalmas lesz ez a finomság.