Karácsonyi menü összeállításakor érdemes olyan ételt készíteni, ami kicsit eltér a szokványostól, ízvilágban, alapanyagok tekintetében is az ünnepi asztal különleges, méltó dísze lesz. Olyan vegetáriánus recepteket gyűjtöttünk össze karácsonyra, melyek tükrözik az évszak hangulatát és az ünnep melegét, és ráadásul egyszerűen elkészíthetők.
Próbáltad már MAGGI Házias levesalapunkat? A MAGGI Marha-, Tyúk- és Zöldség levesalapok méz állaguknak köszönhetően könnyen adagolhatók, tökéletes megoldás levesekhez és bármilyen ételhez, aminek elkészítéséhez alaplére van szükséged. A MAGGI Zöldségleves alap a vegetáriánus étrendbe is beilleszthető.
Köretnek tökéletes hozzá egy adag mazsolás kuszkusz, mellé diós sült cékla saláta, vagy egyszerűen sütőben sült cékla felkockázva, kevés olívaolajjal meglocsolva.
Ha tetszik a céklás ötlet, a sült cékla egy részét olívaolaj hozzáadásával botmixerrel pürésítsd, így a lágyan olvadó sajt mellett a sült cékla kockák és a céklapüré nemcsak gyönyörű színeket és fantasztikus ízeket, de különböző textúrákkal különleges gasztronómiai élményt fognak nyújtani.
Díszítsd a pohárdesszert tetejét ünnepi „dekorációval”! Ehhez nem is lesz másra szükséged, mint egy kevés NESQUIK szirupra és egy fogpiszkálóra! Cseppents a szirupból a krém tetejére, majd a cseppet fogpiszkálóval alakítsd csillag vagy akár szív formájúra.