Így tedd igazán emlékezetessé a gyereknapot!

Gyerek
Így tedd igazán emlékezetessé a gyereknapot!
Programok és receptötletek, amiknek a gyerekek és a felnőttek egyaránt örülni fognak.

Bár valószínűleg nálatok is „minden nap gyereknap”, azért érdemes ezen a napon valami különleges programmal, meglepetéssel előrukkolni, ami amellett, hogy szórakoztató, segít, hogy értékes időt tölthessetek együtt.

Olyan ötleteket gyűjtöttünk most össze, amiket remélhetőleg ti felnőttek is legalább annyira élveztek majd, mint a gyerekek, és természetesen hozunk pár receptajánlót is a cikk végén, amivel extrán kedveskedhetsz a családnak a szuper programok mellett.

Milyen családi programokat szervezz gyereknapra?

Játékos versenyek: Nincs is nagyobb móka, mint amikor az egész család játszik. Gyereknapra akár a barátokat is meghívhatjátok egy egész játéknapra, amikor játékos versenyek keretében különböző ügyességi feladatokban mérettetitek meg magatokat. A tematikát, a feladatokat előre megtervezheted, így biztos, hogy nem sül be a program. Lehet például zsonglőrverseny, lufi fújó verseny, társasjáték maraton, activity.

Sportnap: Rendezhetsz egy sportos napot is a gyerekeknek, ahol különböző sportokat kipróbálhatnak. Szervezz családi tollaslabda kupát, focibajnokságot, menjetek el egy ugrálóvárba, próbáljátok ki a falmászást vagy kiránduljatok el egy kalandparkba! 

Kreatív műhely: Ha szeretitek a kreatív programokat, a gyereknap remek alkalom, hogy szabadjára engedjétek a bennetek rejlő művészt! A gyerekek életkorának és érdeklődési körének megfelelően fessetek, rajzoljatok, gyurmázzatok! Készíthettek csodaszép ékszereket gyöngyből, megtanulhattok makramézni, vagy színes fonalakból köthettek barátság karkötőt. Ha pedig külső kreatív programokra is nyitottak vagytok, érdemes kipróbálni a kerámia festést, vagy akár egy kreatív festő workshop is jó választás lehet. 

Akármilyen programot is szerveztek, közben biztosan jól fog esni pár finom falat. Kóstoltátok már az új csoki- és pisztácia ízű Balaton Expressz szeleteket? Tedd be a táskádba ezeket a csokoládés szeleteket roppanós étcsokoládé bevonattal és nyúlós karamellel, a gyerekek biztosan örülnek majd, ha megleped őket.

Kiállítás: Több olyan kifejezetten gyerekek számára szervezett kiállítás van, ami úgy informatív, hogy közben fantasztikusan szórakoztat. Jó választás egy borúsabb, esős napon.

Kirándulás: Szép időben menjetek együtt a szabadba kirándulni. Weboldalunkon számos tippet találtok hazai kirándulóhelyekhez, amik gyerekekkel is látogathatók. Ha nem vagytok nagy túrázók, egy arborétum, vadaspark vagy állatkert tökéletes választás.  

Egy különleges kirándulóhelyszín, amit meg kell néznetek

Barlangot járni extra izgalmas, egy barlanglátogatás nagyon vagány családi program.
Hazánk 31 barlangjában pedig több mint 50 túra közül választhattok, mi itt most egy olyan barlangot ajánlunk, ami minden korosztály számára izgalmas lehet.
 
FONTOS! A barlangokban egész évben 10-11 °C-os a léghőmérséklet, ne felejtsétek otthon a meleg pulóvert, kabátot! Sportosan öltözzetek, és az egész család megfelelő, jól tapadó cipőt viseljen. Minden esetben érdeklődj a program részleteiről és a javasolt korosztályról!
 
A Szemlő-hegyi-barlangot szokták Budapest „föld alatti virágoskertjének" is nevezni. A jelenleg 2200 méter hosszúságban feltárt, ásványkiválásokkal gazdagon díszített barlang Budapest egyik legértékesebb természeti kincse.
 
Tudtad, hogy a barlang magas páratartalmú, pormentes és állandó hőmérsékletű (12 ºC ) levegője kedvező hatású a bronchitises, asztmás megbetegedésekre, ezért 1990 óta gyógyterápiás célokat is szolgál?
 

A barlangtúra mellett részt vehettek filmvetítésen, interaktív kiállításon, levezetésképp pedig kint játszótér várja a kisebbeket.

Szuper receptek gyereknapra

Olyan recepteket válogattunk össze, amiket a gyerekek is biztosan örömmel esznek majd, sőt! Akár az elkészítésbe is bevonhatod őket.

Almás muffin

Étkezés
Almás muffin
Ha már itt a szezonja az almának, akkor süss belőle pár finom muffint. Kitűnő meleg uzsonna frissen, de másnap tízóraira is remek lesz.