Fókuszban a zöldség: Húsmentes bolognai spagetti

Étkezés
Fókuszban a zöldség: Húsmentes bolognai
Ez a recept jó példa arra, hogyan iktathattok be több zöldséget az étrendetekbe úgy, hogy egyszerűen elkészíthető tápláló finomságok kerülnek az asztalra.

A gyerekek nagy kedvencét, a bolognai spagettit gyerekjáték húsmentes formában elkészíteni. Villámgyorsan és egyszerűen elkészül, bármikor bedobhatod, ha megéheznétek. 

A vöröslencse, mint a többi hüvelyes is, kiváló rostforrás, emellett fehérjetartalma is említésre méltó. Bár szénhidráttartalma magas, glikémiás indexe alacsony, így fogyasztásával elkerülhető a hirtelen vércukorszint emelkedés, ezzel együtt a hirtelen ránk törő farkaséhség és az ezzel járó mértéktelen, rendszertelen evés. Ráadásul főzés előtt nem kell beáztatni vagy leforrázni, mint a többi hüvelyest, és a főzési ideje is minimális. Tudtad, hogy a hüvelyesek közül a lencsét emésztjük meg a legkönnyebben?

Jó tehát, ha mindig van otthon egy csomag vöröslencse, amit bármikor elővehetsz, ha egy izgalmas salátát, klassz főzeléket vagy akár ezt a vegetáriánus bolognai spagettit készítenéd el.

Vegetáriánus bolognai spagetti

Étkezés
Vegetáriánus bolognai spagetti
Természetesen az ízén érződik, hogy nem hússal készült, de a cél nem is a megtévesztés. Ezt a fogást a gyerekek is szívesen eszik majd, így még egy recepttel bővülhet a gyerekbarát zöldséges receptgyűjteményed.

A hüvelyesek fogyasztása, magas fehérjetartalmuknak köszönhetően egyébként remek választás, ha csökkented a húsbeviteled. Így a húsmentes bolognaiba nem csak a darált húsdarabokhoz hasonló formája, de fehérjetartalma miatt is nagyon illik a vöröslencse.

Megújultak Maggi alapjaink! A környezet védelméért MAGGI alapjaink csomagolásához mostantól kevesebb csomagolóanyagot használunk. Legnépszerűbb termékeink – a MAGGI Bolognai Spagetti alap, valamint a MAGGI Mexikói Chilis bab alap – csomagolásán pedig el is helyeztünk egy erre vonatkozó üzenetet fogyasztóink tájékoztatása céljából. 
További információkért keresd fel a www.maggi.hu weboldalt.

Szereted a vöröslencsét? Akkor ezt a receptet imádni fogod! Egzotikus lencsefőzelék vöröslencséből, ami tényleg percek alatt elkészül.