Étkezés
Akár babonás vagy, akár nem, kezdd az újévet egy finom lencsés fogással! Ha másért nem, hát azért, mert egészséges. Fantasztikus lencsés receptünkben nem fogsz csalódni.
Hazánkban a barna/zöld lencse a legelterjedtebb, a hagyományos újévi lencsefőzelék is ebből készül.
Te mennyire ismered a többi lencse típust?
Vörös lencse: a narancssárga színű vöröslencsével leggyakrabban az indiai konyhában találkozhatsz. Gyorsabban megfő, mint a barna lencse, nem is kell főzés előtt beáztatni. A legtöbb szupermarketben, bioboltban kapható, elkészítése pedig roppant egyszerű. Ha egy finom levesre főzelékre vagy pástétomra vágysz, próbáld ki!
Fekete lencse: Beluga lencse néven is ismerheted. Pici, fekete szemei nagyon dekoratívvá teszik. Főzés közben jól megtartja az alakját, nem málik szét. Salátákba tökéletes.
Idén készítsd a lencsefőzeléket vörös lencséből!