Ezzel a recepttel percek alatt az asztalodra varázsolhatod Görögországot. Mintha éppen ott nyaralnál.
Pár egyszerű összetevő és egy jó recept. Ennyi kell, és szinte a görög tengerparton érezheted magad. Legalábbis ami az ízeket illeti. Előételnek semmiképp se hagyjátok ki a fantasztikus görög salátát, utána pedig jöhet a gyros tzatzikivel és pitával. Mindez szuper gyorsan. Ha pedig eleget készítesz, akár másnapra is marad.
Ha egy kis mulatságot is csempésznétek a görög vacsiba, tegyetek be mellé egy dallamos görög zenét és járjatok el egy sirtakit! Szuper jó lesz a hangulat, a gyerekek imádni fogják, ahogy közösen igyekeztek elsajátítani a lépéseket.
Görög saláta
4
Hozzávalók
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 20 dkg feta sajt
- 20 dkg olívabogyó kimagozva
- 1 kis fej lilahagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk szárított oregánó
- fél citrom leve
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A paradicsomot és az uborkát mosd meg, vágd kis kockákra, a lilahagymát szeld vékony karikákra.
- Az öntethez keverd össze az olívaolajat a citromlével, oregánóval, egy csipet sóval és kevés borssal.
- A zöldségeket keverd össze az olívabogyóval, alaposan forgasd meg a salátaöntetben, majd morzsold bele a fetát is.
- Jót tesz neki, ha áll a hűtőben 1 órácskát, így az ízek jól összeérnek. Ha azonban túl sokáig állni hagyod, levet ereszt.
Görög csirke gyros tzatzikivel
4
Hozzávalók
A húshoz
A tzatzikihez:
- 1 db kígyóuborka lereszelve
- 1 nagy dobozos görög joghurt
- 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 ek olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A MAGGI Gyros fűszerkeveréket keverd össze 4 ek olajjal, majd forgasd meg benne a húst. Hagyd állni 30 percet.
- Míg a húst pácolod, készítsd el a tzatzikit. Ehhez reszeld le az uborkát, enyhén sózd meg, és hagyd állni pár percet, míg levet ereszt.
- Ekkor alaposan nyomkodd ki, és keverd össze a görög joghurttal.
- A joghurtos uborkába tegyél 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, 2 ek olívaolajat, egy csipet sót, és borsozd ízlés szerint.
- Mire a tzatziki elkészült, a hús is készen áll a sütésre. Forrósítsd fel a serpenyőt, és tedd bele a bepácolt húsokat, süsd készre. Fontos, hogy a MAGGI fűszerkeverék már tartalmazza a fűszerezéshez szükséges sót is, így a húst nem szükséges külön sózni.