Görög vacsora egyszerűen

Étkezés
Görög vacsora
Ezzel a recepttel percek alatt az asztalodra varázsolhatod Görögországot. Mintha éppen ott nyaralnál.

Pár egyszerű összetevő és egy jó recept. Ennyi kell, és szinte a görög tengerparton érezheted magad. Legalábbis ami az ízeket illeti. Előételnek semmiképp se hagyjátok ki a fantasztikus görög salátát, utána pedig jöhet a gyros tzatzikivel és pitával. Mindez szuper gyorsan. Ha pedig eleget készítesz, akár másnapra is marad. 

Ha egy kis mulatságot is csempésznétek a görög vacsiba, tegyetek be mellé egy dallamos görög zenét és járjatok el egy sirtakit! Szuper jó lesz a hangulat, a gyerekek imádni fogják, ahogy közösen igyekeztek elsajátítani a lépéseket.

Görög saláta

Görög saláta recept

4

Hozzávalók

  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 20 dkg feta sajt
  • 20 dkg olívabogyó kimagozva
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk szárított oregánó
  • fél citrom leve
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A paradicsomot és az uborkát mosd meg, vágd kis kockákra, a lilahagymát szeld vékony karikákra.
  2. Az öntethez keverd össze az olívaolajat a citromlével, oregánóval, egy csipet sóval és kevés borssal. 
  3. A zöldségeket keverd össze az olívabogyóval, alaposan forgasd meg a salátaöntetben, majd morzsold bele a fetát is. 
  4. Jót tesz neki, ha áll a hűtőben 1 órácskát, így az ízek jól összeérnek. Ha azonban túl sokáig állni hagyod, levet ereszt.

Görög csirke gyros tzatzikivel

Görög csirke gyros tzatzikivel

4

Hozzávalók

A húshoz

A tzatzikihez:

  • 1 db kígyóuborka lereszelve
  • 1 nagy dobozos görög joghurt
  • 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A MAGGI Gyros fűszerkeveréket keverd össze 4 ek olajjal, majd forgasd meg benne a húst. Hagyd állni 30 percet.
  2. Míg a húst pácolod, készítsd el a tzatzikit. Ehhez reszeld le az uborkát, enyhén sózd meg, és hagyd állni pár percet, míg levet ereszt.
  3. Ekkor alaposan nyomkodd ki, és keverd össze a görög joghurttal. 
  4. A joghurtos uborkába tegyél 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, 2 ek olívaolajat, egy csipet sót, és borsozd ízlés szerint. 
  5. Mire a tzatziki elkészült, a hús is készen áll a sütésre. Forrósítsd fel a serpenyőt, és tedd bele a bepácolt húsokat, süsd készre. Fontos, hogy a MAGGI fűszerkeverék már tartalmazza a fűszerezéshez szükséges sót is, így a húst nem szükséges külön sózni.